Hlavní obsah

Hradozámecká noc promění zámek Duchcov v barvách Barevného Baroka

Novinky, Marian Hochel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Barevné Baroko je svérázná autorská inscenace Vladimíra Gončarova na hudbu barokních skladatelů (Bach, Händel, Vivaldi, Lully, Rameau a j.). Komponované představení s tanečním příběhem, jehož obsah je inspirován samotným životem, překvapí svými bizarními a vtipnými tanečními kreacemi a kostýmy.

Foto: Tomáš Nguyen

Vladimír Gončarov a Inna Davidenko, mistři tance, hudby a převleku, v představení Barevné Baroko

Článek

Inscenaci, kterou její tvůrce označuje v příznačně zkrácené podobě BarBar, doprovodí výrazný výkon tanečníků i operní pěvkyně. Na scéně vystoupí i Frederika Kvačáková, Annamaria Voltolini či Inna Davidenko.

Hudebně-taneční program ve Valdštejnském sále zámku Duchcov v režii a choreografii oceňovaného baletního mistra Vladimíra Gončarova ze Severočeského divadla spolupořádá Kulturní centrum Duchcov s podporou Ústeckého kraje v rámci Letních tónů Duchcova od 18 do 19 hodin.

Následovat budou oživené prohlídky zámecké expozice s Casanovou v podání Petra Stolaře a Divadla V Pytli se vstupy po patnácti minutách od 19:00 do 20:30 hodin.

„Pestrá doba mého mládí si nikterak nezadala s barevností podzimu mého života! Paleta lákadel a všemožné odstíny prožitků, jimiž jsem byl bohatě obdarován, se ještě více projeví, když vzpomínky na ně umocní sklenka dobrého nápoje vychutnaná v magických prostorách starých zámeckých sklepů. Kdo mě v tuto kouzelnou noc na Duchcově navštíví, může to s mými hosty i personálem zámku v podzemních sklepeních doslova rozsvítit,“ vzkazuje Giacomo Casanova všem návštěvníkům.

Zároveň věhlasný dobrodruh dodává: „Na letošní Hradozámeckou noc se už nyní chystají i dávní obyvatelé zámku. Však cestou z Valdštejnského sálu do sklepení nejednoho z nich v jejich komnatách potkáte... Těším se vskutku na tu noc, kdy spolu s vámi rozzáříme barvy té impozantní doby!“

Další informace: www.zamek-duchcov.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám