Hlavní obsah

Hradozámecká noc na Mníšku nabídne i "španělský večer" s ochutnávkou

Novinky, Marie Charvátová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V sobotu 26. srpna vypukne již tradiční Hradozámecká noc, která na zámku v Mníšku pod Brdy nabídne nové kostýmované prohlídky, výstavy, hudbu, výhled z věže nebo také "ochutnávku" Španělska.

Foto: Anna Čelouchová
Článek

Ve výstavních místnostech nádvoří zámku Mníšku pod Brdy probíhá po celé léto expozice fotografií Poznej světové dědictví UNESCO. Na kvalitních velkoformátových snímcích si mohou návštěvníci prohlédnout vybrané památky zapsané do fondu UNESCO, které nás zavedou do všech koutů světa.

Fotky představují například památky z Tuniska, Švýcarska, jihovýchodní Asie nebo ze Španělska. A právě o Španělsku bude v sobotu večer mezi 19. a 22. hodinou vyprávět zástupkyně vídeňské kanceláře Španělské centrály pro cestovní ruch. Zájemci uslyší vyprávění o místních památkách a tradicích, životě, zvycích i gastronomii. Chybět nebude ani ochutnávka vín, olejů a extremadurského sýra. A každý jako pozornost obdrží časopis Země světa o Španělsku.

Kromě "španělského večera" nabídne Hradozámecká noc na Mníšku pod Brdy úplně nové zábavné prohlídky pro rodiny s dětmi i pro dospělé, prohlídky Kouzelného sklepení, výtvarný ateliér, country hudbu kapely Balzám nebo slavnostní ohňostroj v zámecké zahradě ve 21 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám