Hlavní obsah

Hradišťský folkoláček přivítá skupinu Kamelot

Novinky, Jana Matůšová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uherskohradišťská Reduta se 22. června od 19 hodin promění v zahradu, ze které si návštěvníci budou moci utrhnout ty nejšťavnatější hudební plody. Začne tu již IV. ročník folkového festivalu Hradišťský folkoláček.

Foto: Archiv sk. Kamelot
Článek

Ti nejlepší z hudební branže vystoupí na nádvoří historické Reduty, aby zahráli k tanci i poslechu všem příznivcům folku. Na festivalu v Uherském Hradišti vystoupí skupina Kamelot, Svítání (Original Czech Music) a Devčice z Podolí.

Kamelot Brno

Všechno začalo v Brně v roce 1982. Roman Horký a Radek "Bůček" Michal založili kapelu a rozhodli se dobýt svět. Život byl o kytarách, písničkách a hlavně o energii a radosti. Tak vznikla skupina Kamelot. Počáteční tvorba kapely zařadila Kamelot do škatulky Folk a country, kde se hudební skupina pohybuje dodnes.

Original Czech Music Svítání

Svítání představuje svým posluchačům hudební styl, který lze jen těžko žánrově zařadit a nazývá se Original Czech Music. Kapela hraje několik typů koncertních vystoupení. Akustická verze nabízí krom stálé sestavy hostující cimbalistku a jde o koncert postavený na vokálech, kytarách, violoncellu, cimbálu, akordeonu, perkusích, mandolíně a baskytaře. V průběhu vystoupení zazní nejen skladby z vlastní autorské dílny, ale i úpravy děl Jaroslava Ježka, Voskovce a Wericha - Šaty dělaj člověka, Život je jen náhoda..., dále také instrumentální perličky jako např. slavný Montiho čardáš. Ve verzi programu s bubeníkem zazní písně vlastní i přejaté, např. Whistler od Jethro Tull. Ani zde není vynechán instrumentální kousek, či případný acapellový bonbónek.

Děvčice

Folklorní skupina působí pod obcí Podolí u Uherského Hradiště, kde bydlí její zakladatelka Radka Ondrejková. Ostatní děvčata ze souboru pochází z okolí Uherského Hradiště. Děvčice se poznaly ve folklorním souboru Handrláček. Láska k folkloru jim zůstala, a proto hrají místní lidové písničky, které si upravují pro cimbál, kytaru, elektrickou basu, housle, violu, flétnu a bongo. Od roku 2011 začaly i s autorskou tvorbou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám