Hlavní obsah

Hradec Králové podpoří vzdělávací programy milionem korun

Novinky, Redakce Novinky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Radnice v Hradci Králové ještě letos rozdělí milion korun na podporu jazykového, matematického a digitálního vzdělávání dětí a mládeže. Žádosti mohou být podávány od 25. května do 16. června, předpoklad čerpání schválené dotace je od letošního října.

Foto: Magistrát města Hradce Králové

Ilustrační foto

Článek

„Podpořit chceme zájmové volnočasové aktivity, jako jsou zejména vzdělávací a znalostní projekty podporující jazykové, matematické a digitální vzdělávání dětí a mládeže, a také logické a matematické myšlení žáků,“ uvedl Martin Hanousek, náměstek primátora pro oblast školství.

V tomto dotačním programu byl schválen milion korun, kdy 600 tisíc je plánováno pro podporu aktivit škol a školských zařízení zřizovaných městem a 400 tisíc pro ostatní organizace, sdružení a spolky.

„Finance mohou uživatelé využít například na propagaci svých projektů, dopravu, stravování a ubytování dětí a mládeže, v případě soutěží pak k financování odměn nebo startovného. Žadatel smí v dotačním programu podat pouze jednu žádost,“ doplnil Hanousek.

Další informace k dotačnímu programu naleznou žadatelé na webových stránkách města, stejně jako formulář žádosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám