Hlavní obsah

Hrad Veveří obsadili draci a drakobijci

Novinky, Kateřina Konečná

Na hrad Veveří dorazila unikátní putovní expozice Draci a drakobijci a zcela tak ovládla budovu tzv. Anglického traktu. K vidění bude až do 29. září.

Foto: Kateřina Konečná

Draci na výstavě

Článek

Draky jistě všichni známe z pohádek či pověstí. Tato mýtická zvířata jsou známá po celém světě, proto se jejich vzhled různí. Jsou malí, velcí, jedno i vícehlaví a hrají různými barvami. Nejčastěji připomínají ještěry nebo hady. Ne všichni draci musí být nutně zlí. Vzpomeňte si třeba na pohádku Za humny je drak a draci tak hned získají další rozměr.

Pokud tedy patříte k milovníkům fantasy, nenechte si tuto unikátní expozici ujít. Rozhodně nezapomeňte doma děti, obzvlášť pro ně to bude jistě silný zážitek, při kterém si trochu ověří i svoji vlastní statečnost.  

Výstava obsahuje kolem dvou desítek modelů. A určitě nečekejte miniaturní rozměry, draci na vás budou shlížet z pěkné výšky. Pro vaši ochranu na výstavě nechybí ani drakobijci, kteří si to s draky umí rozdat.

Hrad je otevřený denně mimo pondělí od 9 do 18 hodin. Vstupenky na výstavu koupíte na hlavní hradní pokladně. Návštěvu můžete spojit s prohlídkou hradních interiérů, nebo plavbou na parníku a určitě si tak užijete pěkný výlet.  

Reklama

Výběr článků

Načítám