Hlavní obsah

Hrad Malenovice o prázdninách pozve děti i jejich rodiče na speciální prohlídky

Novinky, Dana Lipovská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Malenovický hrad zve všechny malé návštěvníky i jejich rodiče na speciální dětské prohlídky nové zoologické expozice Zvířata na Zemi a člověk. Nedávno otevřená expozice nabízí na 150 zajímavých exponátů, panely, fotografie, vycpaná zvířata z celého světa i unikátní kostru slona.

Foto: archiv Muzea jihovýchodní Moravy

kostra slonice Sumatry v zoologické expozice na hradě Malenovice

Článek

Speciální dětské prohlídky jsou připraveny na celé prázdniny a uskuteční se každou prázdninovou neděli. Ta první proběhne už v neděli 30. června, poslední bude na programu 25. srpna.

"Začátky prohlídek jsou vždy v 15 a v 16 hodin, prohlídka potrvá 45 minut a bude vedena zábavnou formou tak, aby se děti pobavily i poučily zároveň," informovala Hana Čubanová z Muzea jihovýchodní Moravy.

Zoologická expozice Zvířata na Zemi a člověk skýtá celou řadu zajímavostí včetně jediné vystavené kostry slona v České republice. V prostorách expozice na malenovickém hradě nechybí ani dotykové obrazovky, které dětem umožní zahrát si vědomostní hry a kvízy. Vstupné je běžné s možností využití zvýhodněného rodinného vstupného 110 korun (2 dospělí + 1 až 2 děti).

A ještě jedna důležitá informace. Na dětskou prohlídku je potřeba se předem objednat na telefonech 577 103 379 nebo 605 924 869. K dispozici je také mailová adresa kastelan.malenovice@seznam.cz.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám