Hlavní obsah

Hrad Karlštejn vyhlásil vítěze fotosoutěže za rok 2012

Novinky, Lukáš Kunst

Fotosoutěž o soukromou prohlídku hradu Karlštejn už zná svého vítěze. Soutěž vyhlásil hrad Karlštejn na svém facebookovém profilu a vítězná fotografie Petra Snajdra získala 302 hlasů. Vítěz si tak v doprovodu osobního průvodce prohlédne celý Karlštejn.

Foto: Petr Snajdr

Vítězná fotografie pana Petra Snajdra

Článek

Soutěž vyhlásil management hradu v říjnu 2012 a ohlas byl poměrně velký. Celá soutěž proběhla na facebookové stránce Hrad Karlštejn a porotou byli sami uživatelé facebooku. Práci měli nelehkou, neboť se vybíralo z více než 70 fotografií. 

"Fotografických soutěží je samozřejmě celá řada, takže naše soutěž nebyla nikterak ojedinělá. Chtěli jsme však dát prostor návštěvníkům, kteří na hrad každoročně přijíždějí, a fotoaparát nezapomene snad žádný z nich. Díky fotografiím soutěžících jsme si tak mohli všichni prohlédnout nové neotřelé pohledy na Karlštejn a jeho zajímavá zákoutí. Svědčí to také o tom, že tak exponovaný objekt může stále nabídnout nové a neotřelé záběry," uvedla Ola Chvalinová z managementu hradu.

Zaměstnanci hradu pak vybrali ze soutěžních fotografií ještě další dvě, které management hradu ocenil vstupenkou pro dvě osoby na II. prohlídkový okruh. Ten obsahuje nejcennější prostory hradu Karlštejn včetně Kaple svatého Kříže a přístupný je od 1. května 2013. Zaměstnanci hradu tak ocenili pány Martina Střihavého a Jaroslava Kvapila.

Na rok 2013 připravuje management hradu další zajímavé soutěže, které budou vypsány a internetových stránkách hradu Karlštejn a facebooku Hrad Karlštejn.

Reklama

Výběr článků

Načítám