Hlavní obsah

Hrad Karlštejn láká na vánoční prohlídky, Kapli sv. Kříže i tradiční koncert

Novinky, Lukáš Kunst

Od 25. prosince otevře hrad Karlštejn své brány pro vánoční a novoroční provoz. Připravena je vánoční prohlídka soukromých a reprezentačních komnat císaře Karla IV., speciální prohlídka Vánoční kaple svatého Kříže, svařené víno, jablečný punč a koncert skupiny Chaire.

Foto: Management hradu

Štěpánské koledování - koncert skupiny CHAIRE

Článek

Již tradičně připravuje management hradu Karlštejn pro širokou veřejnost své tradiční prohlídky v období vánočních svátků a Nového roku. Brány hradu se letos otevřou již 25. prosince a budou otevřeny denně až do 6. ledna 2013 vždy od 10.00 do 15.00 hodin.

Během tohoto svátečního období je možné prohlédnout si první prohlídkovou trasu hradu Karlštejn, která prochází soukromými a reprezentačními komnatami císaře Karla IV. V závěru prohlídky si pak návštěvníci prohlédnou také karlštejnský poklad a kopii dvou korunovačních klenotů - české svatováclavské koruny a koruny císařů svaté říše římské.

Novinkou pro letošní rok je mimořádné zpřístupnění Kaple svatého Kříže v rámci speciální prohlídky Vánoční Kaple svatého Kříže. Tato vánoční prohlídková trasa prochází celou Velkou věží hradu Karlštejn a vrcholí právě v unikátní Kapli svatého Kříže. Vánoční Kaple svatého Kříže se otevírá vždy v 10.00 a ve 14.00 hodin pro maximálně 16 osob a je nutná předchozí rezervace na telefonním čísle 311 681 617.  

"Stalo se již milou tradicí, že se na Karlštejně v tomto svátečním období schází stále více rodin, přátel a všech, kteří rádi vymění sledování televizních pořadů a vánoční cukroví za setkání s přáteli právě na Karlštejně. Před nebo po prohlídce hradu pak přijde vhod vánoční svařené víno či jablečný punč, které provoní celé nádvoří," uvedl Ing. Jaromír Kubů, kastelán hradu.

Pro milovníky vánočních koled a vánoční nálady je i letos připraven na 27. prosince 2012 od 18.00 hodin tradiční vánoční koncert Štěpánské koledování skupiny CHAIRE v Rytířském sále hradu.

Více informací o Vánoční kapli svatého Kříže, vánočních prohlídkách a koncertě skupiny CHAIRE naleznete na www.hradkarlstejn.cz nebo na facebooku Hrad Karlštejn.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám