Hlavní obsah

Hrad a zámek Staré hrady své brány otevře i o pololetních prázdninách

Novinky, Ivana Kvasnicová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hrad a zámek Staré hrady u Jičína je otevřen po celý rok, v únoru a březnu o sobotách, nedělích a svátcích od 10 do 17 hodin. Své brány v uvedeném čase otevře i o pololetních prázdninách v pátek 3. února.

Foto: Staré hrady
Článek

Na Starých Hradech, v sídle čaroděje Archibalda I., se návštěvníci mohou potkat s mnoha pohádkovými bytostmi, je domovem skřítků, strašidýlek, čarodějů i čarodějnic. Bydlí tu i krásné princezny, umounění čerti, vodníci a vodnice, obr, mnoho draků i další pohádkové bytosti.

Všechny bytosti, jež pocházejí z Starohradské pohádky čaroděje Archibalda I., na návštěvníky ve své trojrozměrné čekají na zámecké půdě i v zámeckém sklepení.

"Dozvíte se, jak nejvyšší pohádkový čaroděj Archibald I. na hrad a zámek Staré Hrady přišel, jak to bylo s vodnickým králem Škeblou a princeznou Ráchandou, poznáte pohádku o začarovaném mlýnu, dozvíte se, kdo jsou Čertenice a Čarocezny. Dále se dočtete o Čertovské kovárně a kováři Ondrovi, o obru Zelijášovi a jeho ženě Knedlindě, o starohradské víle Květce Piruetce, o princezně Alemajdě. Takže vám nakonec představíme většinu pohádkových bytostí, které tu na Starých Hradech bydlí," píše se v knize pohádek.

Od sklepa až po půdu návštěvníky provede čaroděj nebo čarodějnice, rytíř nebo princezna.

Reklama

Výběr článků

Načítám