Hlavní obsah

Hrad a zámek Staré Hrady přivítal stotisícího návštěvníka

Novinky, Ivana Kvasnicová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Minulou sobotu přivítal hrad a zámek Staré Hrady u Jičína stotisícího návštěvníka letošního roku. Stali se jimi manželé Hockovi s dcerkou Kristýnkou a Nikolkou. Otevřeno je tu celoročně.

Foto: Staré Hrady

Manželé Hockovi s dcerkou Kristýnkou a Nikolkou

Článek

Hrad a zámek Staré Hrady o uplynulém víkendu očekával, kdo se stane stotisícím návštěvníkem v tomto roce. A již v sobotu bylo jasno, byla to rodina Hockova z Protivína u Prahy. Se svými dcerkami Kristýnkou a Nikolkou si přišli prohlédnout pohádkový okruh pro děti a odcházeli s nachystanými cenami.

"Už je to tady! Nejvyšší pohádkový čaroděj Archibald I. posílá depeši, že tuto sobotu pohádkový Hrad a zámek Staré Hrady přivítal letošního stotisícího návštěvníka! Stal se jím jeden z členů rodiny Hockovy z Protivína u Prahy. Manželé Hockovi s dcerkami Kristýnkou a Nikolkou přijeli tuto sobotu na Staré Hrady za hrdiny Starohradských pohádek čaroděje Archibalda I. a koupili si vstupenku na Dračí čarodějnou pohádkovou prohlídku hradu a zámku s draky, dráčky a letošní novinkou - Dračí královskou komnatou. Tím se stali stotisícím návštěvníkem letošního roku a převzali z rukou samotného nejvyššího pohádkového čaroděje Archibalda I. dárek vskutku pohádkový – pravou Starohradskou medovinu pro dospěláky a pro děti všechny tři díly knížek Starohradské pohádky čaroděje Archibalda I., pohádková pexesa a karetní hry s čerty, čarodějnicemi, čaroději, vodníky, obry, draky a dalšími zdejšími obyvateli. Dostali také volnou rodinnou vstupenku na další prohlídkový okruh – Zámecké pohádkové sklepení. Při této slavnostní příležitosti obdrželi od původního majitele hradu pana Smila Flašky z Pardubic slavnostní glejt a mladé slečny Kristýnka s Nikolkou byly pasovány na Ochránce Starohradských pohádek," informovala Petra Suková, majitelka Starých hradů.

"Pohádkové bytosti na Starých Hradech nespí ani v zimě. Otevřeno je tu celoročně. Pro letošní podzim a zimu jsou pro děti i dospělé připraveny Dračí čarodějné pohádkové prohlídky," pozvala také ostatní návštěvníky na zimní prohlídky Suková.

Reklama

Výběr článků

Načítám