Hlavní obsah

Hráči Žďáru nad Sázavou obsadili v Meziboří dvě čtvrtá místa

Novinky, Tomáš Vítámvás

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Českomoravský pohár družstev se letos poprvé ve své historii hrál jako dvoudenní turnaj družstev. Pořadatelství se ujalo Meziboří na severu Čech, kam se sjelo dvacet družstev všech výkonnostních úrovní z celé České republiky.

Foto: Tomáš Vítámvás

poháry pro nejlepší týmy Českomoravského poháru družstev

Článek

Žďár nad Sázavou měl v Českomoravském poháru [celý článek] hned dvojnásobné zastoupení. Los si navíc pohrál s náhodou a tak oběma týmům přisoudil boj o postup ve stejné skupině.

BHL ZEKATEL Žďár nad Sázavou postoupil z první příčky základní skupiny A Českomoravského poháru družstev 2010, když na své cestě za postupem porazil týmy BHL A.Počtová-papírnictví Žďár nad Sázavou, Klub dětí Most, Chemiky Litvínov a remízoval s týmem Foltýn´s Gang. Tým BHL A. Počtová ukončil své působení v poháru na třetím místě hned za postupujícím ZEKATELem a Foltýn´s Gangem.

Ve finále, které se konalo v neděli 7. listopadu, se nejdříve tým ZEKATEL Žďár n. S. utkal s SHL Brno (2:6), poté s Doudeen Teamem jun. (2:6), porazil v odvetě Foltýn´s Gang (3:2) a prohrál vysoko s Dobrou Vodou (1:7). Celkově tak obsadil čtvrtou příčku, což je historicky nejlepší umístění v této soutěži.

Souběžně s finále ČMP, se konal turnaj kategorie billiard hockey - Pohár města Meziboří. I zde měl Žďár n. S. svého zástupce, kterým byl starší žák Robin Homolka. Ten na své cestě za svým turnajovým maximem, čtvrtým místem mezi padesáti účastníky turnaje, musel porazit nejdříve Jiřího Nakládala (Dragons Brno), Kamila Blažka (AB STAIN Most). V semifinále nestačil na dalšího hráče Mostu Tomáše Fleišmana. V souboji o třetí místo pak v odvetě už nestačil opět na Jiřího Nakládala.

Homolka se však stal jednoznačně nejlepším starším žákem turnaje a zajistil tak pro Žďár n. S. alespoň vítězství v kategorii. Vítězem turnaje se stal Miroslav Škorpík (Dragons Brno) před Tomášem Fleišmanem (AB STAIN Most).

Dnes se koná poslední díl kvalifikace Mistrovství ČR v billiard hokeji - IV. kvartální turnaj v Ostravě na ZŠ Volgogradská. Informace o soutěžích, kdy a kde si můžete zahrát, naleznete na www.uhshbrno.cz nebo na http://vysocina.billiardhockey.cz/.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám