Hlavní obsah

Hráči na bicí a saxofon ze zušky v Dobrušce slaví postup do finále soutěží MŠMT

Novinky, Dana Ehlová

Žáci ZUŠ Dobruška se zúčastnili soutěží a soutěžních přehlídek vyhlašovaných MŠMT pro zušky. Své umění porovnávali v “disciplínách” - sólový a komorní zpěv, hra na dechové nástroje, hra na bicí nástroje (sólová i souborová hra) a na soutěžní přehlídce tanečních oborů. Slaví tři postupy do finále.

Foto: ZUŠ Dobruška (archiv)

Leon Macháček ze ZUŠ Dobruška postoupil do ústředního kola soutěže ve hře na bicí.

Článek

Většina reprezentantů ZUŠ Dobruška si vedla úspěšně, mnozí postoupili do krajských kol a tři dokonce do kola ústředního. Ti ostatní posbírali cenné zkušenosti pro příští rok. 

V okresních kolech reprezentovali:

Sláva Bílek, Katka Debelková, Lucka Dítětová, Magda Grulichová, Ester Hůlková, Jan Ivanov, Anna Kárníková, Matyáš Langr, Klára Michlová, Martin Obršál, Kristýna Obršálová, Luboš Pavlíček, Bára Pavlíčková, Šárka Pavlová, Radka Potočková, Bára Pinkasová, Michal Pohl, Anna Pumrová, Vendula Řeháková, Matěj Řepa, Anna Šnáblová, Markéta Štaffová, Marie Voglová, Kamil Zahradník a Miloš Zahradník, které připravili pedagogové Štěpánka Holancová, Hana Novotná, Šárka Potůčková, Vladimír Tošovský, Luboš Votroubek a při soutěži skvěle doprovázela učitelka Alena Moravcová.

Vítězství a postup do kola krajského vybojovali:

Lucie Dítětová (do 10 let) - zpěv, pěvecká TRIA Anna Kárníková, Šárka Pavlová a Markéta Štaffová (do 16 let) a Klára Michlová, Kristýna Obršálová a Marie Voglová (do 20 let) - komorní zpěv, Radka Potočková (do 12 let) - hra na příčnou flétnu, Slavomír Bílek (do 14 let) a Anna Šnáblová (do 17 let) - hra na saxofon, Kamil Zahradník (do 11 let), Martin Obršál (do 17 let) a Miloš Zahradník (do 21 let) - hra na trubku, Michal Pohl (do 17 let) - hra na tenor.

Do krajského kola soutěžní přehlídky tanečního oboru postoupila i děvčata učitelky Petry Felcmanové. Okresního kola se účastnilo šest choreografií, rovná polovina díky postupu reprezentovala Dobrušku také v kole krajském.

Výsledky krajských kol:

Z krajského kola ve zpěvu přivezla 2. místo Lucie Dítětová. Pěvecká tria se bohužel pro nemoc nemohla zúčastnit.

Dechy učitele Luboše Votroubka obsadily: 1. místa  - Kamil a Miloš Zahradníkovi, 2. místo - Michal Pohl a 3. místo - Martin Obršál.

Žačka učitelky Štěpánky Holancové flétnistka Radka Potočková získala 1. místo. Ze saxofonistů Anna Šnáblová přivezla 2. místo a Slávek Bílek postoupil 1. místem do kola ústředního.

Přímo v krajském kole v Polici nad Metují soutěžili na bicí Leon Macháček a Michael Kaiser a oba přivezli vítězství s postupem do kola ústředního. Jejich pedagogem je Oldřich Ševců (mimo jiné i bubeník orchestru Václava Hybše na jeho vánočních turné).

A taneční obor? V krajském kole v Hronově, které se uskutečnilo 17. dubna, získala děvčata s choreografií nazvanou To ty? stříbrné pásmo a ocenění za hravost v pohybu, skladba Zvědavosti byla oceněna pásmem bronzovým a za výběr tématu, choreografie Husopasky přivezla do Dobrušky pásmo bronzové.

Reklama

Výběr článků

Načítám