Hlavní obsah

Hostišovské folkové koštování letos už podesáté

Novinky, Rudolf Karlík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tak jako každý rok, první pátek po Dušičkách, i letos rozezní kapely a muzikanti svými hudebními nástroji sál Kulturního domu v Hostišové u Zlína. V pátek 8. listopadu se tu uskuteční Hostišovské folkové koštování, letos už podesáté. Největším tahákem večera zřejmě bude brněnská kapela Poutníci.

Foto: Rudolf Karlík

Plakát

Článek

Je to už deset let, co se v malé vesnici Hostišová u Zlína poprvé konala přehlídka folk a country hudby pod názvem Hostišovské folkové koštování. Festival vznikl z iniciativy místní folkové kapely Hostband, která se také pravidelně všech ročníků účastní jednak jako pořadatel a také jako účinkující.

Na festivalu už vystoupili ze známějších tváří např. Wabi Daněk, Pavel Dobeš, Jiří Dědeček, Jan Kryl, Josef Fousek a další i méně známé, ale kvalitní kapely a jednotlivci.

Během večera se sálem line neodolatelná vůně švestek, protože se ochutnává nejen kvalitní muzika, ale i zkapalněné plody z místních zahrad. Všichni účinkující na festival rádi vzpomínají, protože po vystoupení každý dostane na cestu malou placatku tohoto zdejšího elixíru.

Letos se návštěvníci akce můžou těšit na kapelu Poutníci z Brna, známou hlavně z nejslavnější sestavy s Robertem Křesťanem, bluegrassovou sestavu Soft and Easy z Olomouce, folkjazzovou Alibabu z Horky nad Moravou a na závěr jako vždy, domácí kapelu Hostband.

Festival proběhne v pátek 8. listopadu od 19:30 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám