Hlavní obsah

Hostinné sloučí dům dětí s uměleckou školou, občané organizují protestní petici

Novinky, Petr Pavlík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mimořádné zastupitelstvo Hostinného schválilo sloučení Domu dětí a mládeže s místní uměleckou školou. Rozvoj dětí ve volném čase je tak vážně ohrožen.

Foto: DDM Hostinne

Dům dětí a mládeže Hostinné

Článek

Zastupitelé pětitisícového města Hostinného na svém mimořádném zasedání odhlasovali sloučení Domu dětí a mládeže (DDM) s místní Základní uměleckou školou. Tento krok překvapil zdejší obyvatele i vedení obou institucí. Občané v obavách o zajištění aktivit dětí organizují protestní petici a žádají zachování stávajících zájmových kroužků ve městě.

Starosta Hostinného Bc. Karel Klíma rozhodnutí radnice zdůvodňuje potížemi s financováním DDM. Stávající ředitelka Ing. Magdaléna Vaňátková však o ekonomických potížích města nebyla informována a tento argument nezazněl ani na řádném zasedání zastupitelstva. Ředitelka DDM dodává, že požadavek radnice na sloučení obou institucí do konce letních prázdnin znamená vážné ohrožení kroužků připravovaných na další pololetí i aktuálně probíhajících táborů. Náhlost rozhodnutí podtrhuje i fakt, že problémy s DDM nezazněly ani na 35. schůzi zastupitelstva konané 23. května a byly projednány až na mimořádně svolaném zasedání o tři týdny později.

V případě zániku DDM přijdou děti o možnost kvalitního trávení volného času, neboť Hostinné z organizovaného vyžití pro děti a mládež nabízí už jenom pohybové aktivity a skautský oddíl. Citelně bude chybět mateřské centrum orientované na předškolní rozvoj i oblíbený klub deskových her, jehož účastníci reprezentují Hostinné v celostátních soutěžích. Podle Ing. Vaňátkové budou muset rodiče vozit děti až do 20 kilometrů vzdáleného Vrchlabí, což komplikují řídká autobusová spojení.

Reklama

Výběr článků

Načítám