Hlavní obsah

Hořící auto v garáži ve Slavičíně hasiči uhasili za půl hodiny

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Škodu za 300 tisíc korun způsobil v pátek 1. února večer požár dodávkového vozidla v garáži v Hrádku Na Vlárské dráze ve Slavičíně na Zlínsku. K likvidaci ohně vyjely čtyři hasičské jednotky.

Foto: HZS Zlínského kraje

Požárem zničené auto.

Článek

„Majitele garáže, který se nadýchal kouře, odvezli záchranáři k vyšetření do nemocnice, hasiči uchránili další majetek za milion korun,“ sdělila dnes tisková mluvčí HZS Zlínského kraje Lucie Javoříková.

Oznámení o požáru garáže přijali krajští hasiči v pátek o půl desáté večer. Operační důstojník vyhlásil poplach profesionálním hasičům ze stanice Slavičín a dobrovolným jednotkám ze Slavičína, Štítné nad Vláří a Hrádku na Vlárské dráze. 

„Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že uvnitř garáže hoří automobil. Na likvidaci požáru nasadili vysokotlaký proud, a jakmile to situace dovolila, vytáhli vozidlo ven z garáže, kde pokračovali v hašení. Krátce před desátou hodinou již velitel zásahu vyhlásil lokalizaci požáru,“ popsala událost Lucie Javoříková.

Vzhledem k tomu, že majitel garáže se nadýchal kouře, vyžádal si velitel zásahu záchranáře. Zdravotníci si muže převzali a odvezli do nemocnice k dalšímu vyšetření.

Šetření požáru si převzal vyšetřovatel hasičů, který zjišťuje příčinu vzniku požáru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám