Hlavní obsah

Hondy coby nové policejní speciály pro pražské strážníky

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hondy parádnice dostanou v nadcházejícím jaru pražští strážníci. Stroje Honda CB500x a skútry Honda PCX125 samozřejmě nebudou používány na žádnou společenskou akci, ale čeká je zařazení do akcí v terénu. Vozový park čítá 95 strojů z let 2000 až 2010, potřebuje tedy obnovit.

Foto: MPP

Článek

Čtyřiačtyřicet nových mašin

Dodavatelem motorek i skútrů je společnost M C H, s.r.o., od které pražská městská policie na základě veřejné zakázky nakoupila celkem 26 motocyklů a 18 skútrů za bezmála 7 800 000 korun bez DPH.

„Novinkou je, že poprvé v historii městské policie byly nakoupeny motocykly jako policejní speciály, tedy jako celek včetně majáků, sirén a reflexních polepů,“ uvedl ředitel Eduard Šuster.

Radní pro bezpečnost a prevenci kriminality Libor Hadrava k tomu dodal: „Snahou bylo maximálně sjednotit značky a typy motocyklů, které městská policie k výkonu služby používá. Obnovu moto parku dojde taktéž výraznému snížení nákladů na údržbu a opravy motorek. Jsem za to rád, protože tak pokračujeme v nastaveném trendu.“

Reklama

Výběr článků

Načítám