Hlavní obsah

Holešovské děti v pohybu již počtvrté

Novinky, Robert Rohál

Čtvrtý ročník projektu Holešovské děti v pohybu mají už jeho organizátoři za sebou. Každý, kdo přihlížel městskému finále, které se konalo 18. června ve sportovní hale 1. Základní školy Holešov, si mohl udělat vlastní názor na smysluplnost a význam této akce.

Foto: Robert Rohál

V Holešově proběhl už čtvrtý ročník přehlíkdy Holešovské děti v pohybu

Článek

Přes obrovské horko se v tento den téměř tři stovky dětí z holešovských mateřských a základní škol radovaly z pohybu a společným cvičením za účasti rodičů, učitelů a dalších sportovních fanoušků zakončily čtvrtý rok pohybových aktivit.

"Letošní finále programu podpořila opět řada významných osobností: této akci udělil záštitu hejtman Zlínského kraje MVDr. Stanislav Mišák, osobní účastí i finančně ji podpořil Zdeněk Grygera, fotbalový reprezentant a holešovský rodák, a stejně tak poslanec PSP ČR Josef Smýkal, který stál u vzniku tohoto projektu a podporuje jej po celou dobu existence. Dalšími sponzory byla Olympia o. s., Zlínský kraj, Asociace školních sportovních klubů ČR a o.s. Každý může pomáhat. Slavnostního zahájení se rovněž zúčastnily ředitelky všech mateřských a základních škol Holešova, osobnost Holešova Mgr. Alena Grygerová, zastupitelka města Holešov Ludmila Štaudnerová a nechyběl ani populární zpěvák Standa Hložek," informovala organizátorka akce Mgr. Svatava Ságnerová.

Po úvodním nástupu cvičily děti z jednotlivých škol na připravených stanovištích, a ukázaly všem divákům v hale, jak pilně se připravovaly v průběhu školního roku jednak v rámci pravidelných školních aktivit, jednak při cvičení jednotlivých škol. Tradiční zpestření programu předvedl svými písněmi Standa Hložek, jehož hudební vstupy zvedly doslova celou halu na nohu a roztancovaly všechny přítomné děti i dospělé.

"Všem, kdož podpořili finančně, organizačně i morálně cvičení a sportování dětí v letošním roce, a tím se podíleli na vzniku pozitivního vztahu u malých cvičenců k pohybu obecně, patří velké poděkování, jsou to výše uvedení sponzoři, ředitelky a učitelky mateřských a základních škol, cvičitelé z jednotlivých základních škol a gymnázia, rodiče, kamarádi a sportovní fanoušci – všichni, kterým není lhostejný životní styl a formování návyků u malých dětí. Holešovské děti v pohybu se těší na pátý ročník," uzavřela Svatava Ságnerová

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám