Hlavní obsah

Holešovská Regata 2016 zahájila registraci posádek netradičních plavidel

Novinky, Petra Svěráková

Pořadatelé rodinného festivalu Holešovská Regata 2016 zahájili v těchto dnech registraci posádek netradičních plavidel do oblíbené soutěže, která je nedílnou součástí tohoto největšího rodinného festivalu u nás.

Foto: archiv Agentury Velryba

Loňský vítěz soutěže netradičních plavidel.

Článek

Samotná soutěž se uskuteční během hlavního festivalového dne – v sobotu 18. června 2016.

Pořadatelé upozorňují na omezenou kapacitu vodní plochy v zahradách holešovského zámku, která činí maximálně 25 posádek.

Odborná porota bude hodnotit schopnost plavidla plavat a manévrovat na hladině vodního kanálu, originalitu vzhledu plavidla i posádky a její prezentaci.

Stejně jako v loňském roce i letos platí, že není povolen jakýkoliv motorový pohon. „Lze využít pouze vlastní, tedy lidskou sílu – povoleno je pádlování, veslování, šlapání, odpichování a podobně,“ uvedla mluvčí pořádající Agentury Velryba Petra Svěráková.

Pořadatelé připravili letos pro posádky novinku - každé plavidlo letos získá alespoň symbolický finanční příspěvek na výdaje spojené s účastí v regatě.

Zájemci o registraci plavidel se mohou hlásit na emailovou adresu: plavidla@centrum.cz. Podrobnější informace lze získat na stránkách festivalu www.holesovskaregata.cz v sekci „plavidla“ a také facebookových stránkách festivalu.

Šestý ročník festivalu Holešovská Regata se letos uskuteční ve dnech 17. a 18. června. Hlavní hvězdou pátečního večera bude skupina Kryštof. V sobotu, tedy v hlavní festivalový den, se na pódiu objeví Aneta Langerová, Tata Bojs, No Name, Jelen či Michal Hrůza a další hudebníci a kapely. Součástí bude bohatý doprovodný program pro děti i dospělé.  

Podrobnosti k doprovodnému programu zveřejní pořadatelé v březnu na tradiční tiskové konferenci. Vstupenky jsou k dostání v obvyklých předprodejích stále za zvýhodněnou cenu, která se bude směrem k datu festivalu postupně zvyšovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám