Hlavní obsah

Holešov o víkendu rozsvítí vánoční strom a nabídne bohatý adventní program

Novinky, Dana Podhajská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osmnáctimetrový smrk už zdobí holešovské náměstí, slavnostně se rozsvítí v předvečer první adventní neděle 28. listopadu. Pro veřejnost je připravený bohatý kulturní program.

Foto: Dana Podhajská
Článek

Holešovský vánoční strom se rozsvítí v 17.30 hodin, předcházet tomu bude koncert Holešovské muziky a pěveckého sboru Moravské děti o půl páté odpoledne přímo na náměstí.

Vánočně laděný program přitom v centru města začne už dopoledne. V 7 hodin odstartují tradiční vánoční trhy a od devíti hodin vystoupí na centrálním podiu děti z folklorního souboru Zrníčko, základní umělecké školy, pěveckého sboru Banana Vox a hulínského Dixilandu. V doprovodném programu nebudou ani letos chybět živá zvířátka a Mikuláš s čerty.

Souběžně s program na náměstí se v 9 hodin na zámku otevře výstava betlémů. Nabídne čtyřicet exponátů z nejrůznějších materiálů, které do Holešova půjčili sběratelé a lidoví výrobci z celé republiky. Více na www.holesov.info.

Sobotní kulturní program pokračuje v 17 hodin koncertem Holešovského chrámového sboru a Holešovského komorního orchestru v kostele Nanebevzetí Panny Marie.

Holešovský vánoční strom patří tradičně mezi nejkrásnější ve Zlínském kraji. Loni se stal dokonce vítězem. Letošní smrk do města dorazil z nedalekých Dobrotic.

Reklama

Výběr článků

Načítám