Hlavní obsah

Hokejista Michal Jordán se stal Sportovcem roku Zlínského kraje 2018

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Hokejista Michal Jordán se stal ve středu 10. dubna absolutním vítězem ankety Sportovec Zlínského kraje 2018. Odchovanec zlínského hokeje a v současnosti hráč ruského klubu Amur Chabarovsk, patřil vloni k oporám české reprezentace, která získala čtvrté místo na zimní olympiádě.

Foto: Zlínský kraj

Michal Jordán se kvůli reprezentačním povinnostem vyhlášení sportovců nezúčastnil.

Článek

„Shodou okolností za český národní tým nastoupil ve středu večer v přátelském utkání proti Rakousku, proto jej na slavnostním ceremoniálu zastoupili jeho tatínek Aleš a syn Míša,“ informovala krajská tisková mluvčí Adéla Kousalová.

Oceněným sportovcům osobně poblahopřáli hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek a další krajští radní. Zlínský kraj je vyhlašovatelem této tradiční ankety.

„Anketu nepořádáme proto, aby sportovci něco dostali, ale aby ti, co nesportují, viděli, že když se sportuje v duchu fair-play, tak si toho vážíme a umíme to ocenit. Vy, sportovci, jste motivátory pro nás ostatní, abychom vstali od svých počítačů a šli dělat něco nejen pro své tělo, ale i duši, protože ve sportu je potřeba se nejen mezi sebou utkat, ale především umět respektovat soupeře. A to je pro život velmi důležité. Svými úspěchy nám samozřejmě také přinášíte radost, za což vám patří velké poděkování a uznání,“ řekl hejtman Jiří Čunek.

Kromě absolutního vítěze v hlavní kategorii byli vyhlášeni nejlepší sportovci také v kategoriích Nejúspěšnější sportovec jednotlivec do 18 let, Nejúspěšnější handicapovaný sportovec, Nejúspěšnější trenér a Nejúspěšnější sportovní kolektiv. Uděleny byly i Cena hejtmana Zlínského kraje, Cena občanů Zlínského kraje a Cena za mimořádný přínos v oblasti sportu.

„Tuto cenu získal Ota Šedý, který byl dlouholetým vedoucím družstva mužů AK Kroměříž a za téměř 45 let své úspěšné trenérské kariéry vychoval 11 reprezentantů ČR, 45 mistrů ČR a celkově 258 medailistů z mistrovství ČR. Také v současnosti je stále aktivní a trénuje klubovou mládež,“ dodala tisková mluvčí.

Do hodnocení v anketě směli být zařazeni sportovci s platným registračním průkazem umožňujícím startovat za sportovní organizace se sídlem ve Zlínském kraji a reprezentanti České republiky s trvalým pobytem ve Zlínském kraji.

Do všech vyhlášených kategorií bylo nominováno téměř 80 jmen. Po vyhodnocení doručených nominací vybrala v hlavní kategorii hodnotící odborná komise 10 nejlepších, z nichž vzešel i absolutní vítěz. V kategorii Cena občanů Zlínského kraje hlasovalo celkem 2 640 lidí, vítěz obdržel 830 hlasů.

V minulosti se absolutními vítězi ankety Sportovec Zlínského kraje stali například hokejista Petr Čajánek, střelkyně Adéla Bruns, snowboardistka Šárka Pančochová nebo Natálie Dianová, závodící v moderním pětiboji.

Reklama

Výběr článků

Načítám