Hlavní obsah

Hlučín-Darkovičky rozezní swing

Novinky, Květa Gebauerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Areál čs. opevnění Hlučín-Darkovičky pozve druhou zářijovou neděli na výlet do historie. Akce s názvem Darkovičky v rytmu swingu zavede návštěvníky do 30. let minulého století, doby na pohled krásného životního stylu, ale také pohnutých osudů.

Foto: Archiv SZM

30. léta v kulisách československého opevnění.

Článek

30. léta jsou z vojenského hlediska zejména dobou dokončení pevnostních objektů určených k obraně Československa, jeho státní svrchovanosti a územní nedotknutelnosti. Akce tak připomene i napjatou atmosféru v pohraničí a poslední okamžiky před začátkem druhé světové války.

Návštěvníci se mohou těšit na komentované prohlídky pevnostních objektů, show Železného Zekona, ukázky výcviku policejních koní, ukázku historické i současné vojenské a policejní techniky a chybět nebudou ani další zajímavé aktivity, včetně hudebních vystoupení kapely Stanley´s Dixie Street Band.

Darkovičky v rytmu swingu jsou součástí Měsíce technických atraktivit pořádaného Agenturou pro regionální rozvoj za podpory Regionálního operačního programu Moravskoslezsko a také jednou z akcí pořádaných v rámci tzv. Fajneho léta konaného na podporu Technotrasy – dvanácti turisticky zajímavých technických památek Moravskoslezského kraje.

 Akce se koná za každého počasí, zahájena bude ve 14 hodin.

 Program: 

  14.30 ukázka výcviku vojenského a policejního koně

  15.30 Železný Zekon - silácké vystoupení

  16.30 ukázka výcviku vojenského a policejního koně

  17.30 bojové ukázky v podání profesionálních filmových kaskadérů

Reklama

Výběr článků

Načítám