Hlavní obsah

Hlídal roční holčičku s jeden a půl promile alkoholu v krvi

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve středu odpoledne přijali strážníci na Praze 11 oznámení, že se v jedné z provozoven ve Vojtíškově ulici pohybuje zjevně podnapilý muž s malým dítětem v náručí. Opilců před svátky přibývá téměř geometrickou řadou, neohrožují jen sebe, ale také okolí, zvláště pak za volantem.

Foto: Vratislav Konečný

Ilustrační foto

Článek

Strážníci ihned vyjeli na místo, kde je kontaktovala oznamovatelka, která jim označila mladého muže nesoucího malé dítě. Muž vrávoral a z jeho dechu byl silně cítit alkohol. Aby strážníci zabránili možnému zranění děvčátka, nabídli mu, že malou holčičku ponesou.

„Dotyčný pomoc odmítl s tím, že by malá začala plakat. Proto se strážníci rozhodli muže doprovodit domů, aby dohlédli na bezpečné předání dítěte matce. Poté hlídka provedla u otce dítěte orientační dechovou zkoušku s pozitivním výsledkem 1,47 promile," informovala mluvčí Městské policie Praha Irena Seifertová.

Vzhledem k tomu, že mladý muž požil alkoholické nápoje v době, kdy pečoval o svou dcerku, byla celá věc předána k dalšímu šetření odboru sociálních věcí a zdravotnictví příslušné městské části.

Reklama

Výběr článků

Načítám