Hlavní obsah

Herečka Naďa Konvalinková hostem ve Vile Löw-Beer

Novinky, Petra Svobodová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek 24. února v 19 hodin se můžete ve schodišťové hale vily Löw-Beer v Brně setkat s oblíbenou českou herečkou Naďou Konvalinkovou.

Foto: Petra Svobodová

Plakát Host ve vile

Článek

V rámci pravidelného pořadu Host ve vile navštíví Brno herečka Naďa Konvalinková.

Naďa Konvalinková po absolvování pražské DAMU krátce působila v plzeňském Divadle J. K. Tyla a poté byla téměř 20 let v angažmá v Městských divadlech pražských. V současnosti hostuje na několika pražských scénách (Kalich, Broadway, Viola).

Kromě divadelních rolí ztvárnila i řadu zcela nezapomenutelných filmových postav, např. Květušku Bočkovou v komedii Adéla ještě nevečeřela. Věnuje se dabingu i tvorbě pro děti, např. namluvila večerníček Hajadla. V neposlední řadě je patronkou nadačního fondu Rozum a cit pro opuštěné děti a podporu náhradní rodinné péče. Byla vdaná za herce Oldřicha Kaisera, se kterým má jednu dceru.

Večer moderuje Vojta Polanský. Prohlídka expozice není součástí akce. Vstupné činí 200 Kč.

Muzeum Brněnska spravuje Muzeum ve Šlapanicích, Muzeum v Ivančicích, Podhorácké muzeum, Památník písemnictví na Moravě, Památník Mohyla míru a jeho nejnovější pobočkou je Vila Löw-Beer v Brně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám