Hlavní obsah

Herečka Marta Ondráčková šla příkladem jihlavským ženám. Učila se samovyšetření prsu

• Aktualizováno
Novinky, Kateřina Martykánová

V úterý 28. dubna otevřela obecně prospěšná společnost Dialog Jessenius další putovní stánek k projektu Ruce na prsa. V jihlavském OC City Park se jednou z prvních návštěvnic stala půvabná herečka Marta Ondráčková, která zde prošla odbornou instruktáží a vyzkoušela si samovyšetření prsu.

Foto: Dialog Jessenius
Článek

Podobně jako ona, mají až do 10. května příležitost vyzkoušet si správný postup a dozvědět se užitečné informace i další ženy a dívky, které zavítají City Parku. Stánek umístěný v 2. patře (u prodejny Hervis) zde bude k dispozici denně od 11. do 19. hodiny.  Marta Ondráčková měla možnost si při odborné instruktáži na speciálně maketě vyzkoušet, jak to vypadá, když se v prsu nachází, něco co tam nepatří.

„Při každém samovyšetření si, ženy vždy něco nahmatají. Není však hned důvod k panice,“ uvádí ředitelka Dialogu Jessenius Michaela Tůmová a dodala: „Je ale dobré mít se na pozoru, vyšetření si dělat pravidelně každý měsíc, poznat dobře své tělo a uvědomit si případnou změnu.“  

„V loňském roce využilo této možnosti na 4000 žen a dívek, které navštívily náš stánek v obchodních centrech po celé republice během naší road show,“ uvedla ředitelka obecně prospěšné společnosti Dialog Jessenius Michaela Tůmová a informovala i o dalších možnostech, jak se dozvědět informace o správném postupu samovyšetření.

„Naše speciální aplikace pro mobilní telefony nabízí nejen postup krok za krokem, ale je především praktickým pomocníkem, který ženy každý měsíc upozorní, že teď je ta nejlepší doba najít si deset minut na samovyšetření.“

Reklama

Výběr článků

Načítám