Hlavní obsah

Herečka Lada Bělašková zve publikum na Shakespeara pod hvězdné nebe

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jednou z hvězd komedie Marná lásky snaha, která zakončuje letošní Letní shakespearovské slavnosti v Ostravě, je herečka Lada Bělašková, členka činohry Národního divadla moravskoslezského. V režii Ondreje Spišáka hraje postavu Rosaliny.

Foto: Robert Rohál

Herečka Lada Bělašková patří k nejpracovitějším a nejoblíbenějším herečkám Národního divadla moravskoslezského v Ostravě.

Článek

Marná lásky snaha. To není váš první Shakespeare...

Už jsem se párkrát se Shakespearem setkala - ve škole i na divadle. Ale v rámci Letních Shakespearovských slavností je komedie Marná lásky snaha mou první zkušeností a hlavně ojedinělou. Je to dáno hlavně specifickým prostorem. Nádvoří hradu pod širým nebem - to má své kouzlo, ale i větší nároky na herecký projev. A také je mi velkou ctí, že se při těchto příležitostech mohu osobně setkat se skvostným překladatelem Shakespeara, profesorem Hilským.

V minulé sezoně jste hrála ale také v inscenaci Sen noci svatojánské, do které vás obsadil režisér Peter Gábor a s rolí Elfa jste měla mimořádný úspěch, dokonce potlesk na otevřené scéně.

To máte pravdu. Krásné a kladné reakce na mého "baletně-nebaletně tančícího a šíleného" Elfa v komedii Sen noci svatojánské mě skutečně překvapily.

Vím, že jste v NDM jednou z nejpilnějších, nejvytíženějších a nejoblíbenějších hereček, která si navíc odskočí i do muzikálu. Moc vás tato disciplína baví?

Miluju zpěv, mám ráda tanec a živou muziku. A tak jsem byla moc ráda, když mě opět oslovil mně velmi milý a skvělý režisér Lumír Olšovský do původního autorského muzikálu Fantom Londýna. S Lumírem a jeho týmem je vždy radost pracovat.

Co vás ještě baví na účasti v komedii Marná lásky snaha, která se hraje v areálu Slezskoostravského hradu ještě 6., 7. a 8. srpna?

Hlavně si užívám práci s kolegy z jiných divadel, s nimiž bych se jinak pracovně nesetkala. Loni jsme tuto úžasnou komedii hráli v Ostravě, Praze a Brně - všude bylo vyprodáno a lidé se skvěle bavili. A to mě baví, pak to má smysl. Letos opět Praha a Ostrava, a tak ráda zvu všechny pod letní hvězdné nebe.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám