Hlavní obsah

Herec a zpěvák Robert Urban se představí v Praze divákům v unikátním československém muzikálu

Novinky, René Kekely

Roberta Urbana znají především diváci, kteří mají rádi muzikály. Ovšem dnes 32letý zpěvák a herec zazářil i ve filmu a v televizi, například v seriálu ČT První republika. Nyní se ale představí jako Paľo v unikátním a legendárním československém muzikálu Kubo, který je poctou herci Jozefu Krónerovi.

Foto: archiv R. Urbana

Robert Urban hraje v muzikálech, filmu i televizi

Článek

V seriálu První republika zazářil Robert Urban jako nejmladší bratr Valenta. V poslední době se ale věnuje hlavně divadlu. V pražském muzikálu Trhák hraje agronoma Ticháčka, ale pohybuje se hlavě na moravských scénách v Těšíně či Ostravě. Už 29. dubna jej ale diváci uvidí v muzikálu Kubo v pražské Hybernii.

Na Slovensku se muzikálové představení s folklórními prvky hraje od loňského května a vidělo jej na 60 tisíc lidí. Je tam naprostým hitem! V Česku se představí poprvé. Nyní v Praze, na podzim pak při mini tour po republice. 

„Je to krásný příběh, vtipný, plný tance, hudby, zpěvu, skvělých účinkujících. Baví mě to a jsem rád součástí zajímavých projektů jako je třeba Kubo. I když je tam folklór, není to nuda. Hudba připomíná docela dost náš Čechomor. Diváci se rozhodně nudit ani na vteřinu nebudou," zmínil Robert Urban.

Na jevišti se objeví jak s vítězem slovenského Talentu Peterem Brajerčíkem, tak také s Jánem Jackuliakem, kterého čeští diváci znají ze seriálů Vyprávěj, Ordinace v růžové zahradě nebo Rapl. Na Kubovi se Jackuliak podílí i jako asistent režie a sám jako režisér na Slovensku chystá nové představení světového jména.

„Muzikál Kubo je klasika se slavnou hláškou 'Anča, já mám nožík!’. Je to pocta Jozefu Krónerovi a určitě se to všem, kteří na to přijdou, bude líbit,” podotkl Robert Urban, který pendluje mezi Bratislavou, Moravskoslezským krajem a Prahou.

Má také celou řadu fanoušků a především fanynek, které jej obdivují. To je ale tak všechno, co mohou udělat, protože Robert Urban je už nějakou tu dobu šťastně zadaný. „Jsem spokojený, a když jste spokojení v soukromí, odrazí se to pozitivně i na vaší práci. Jsem rád za všechny příležitosti a role a život mám rád. I proto, že mohu dělat profesně to, co mě skutečně baví,” dodal Urban.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám