Hlavní obsah

Helena Vondráčková točí novou desku i televizní seriál a vystoupí na festivalu v Sopotech

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na novinkovém albu pracuje v těchto horkých dnech Helena Vondráčková. Vedle toho zpěvačka točí několik dílů pro televizní seriál Gympl s (r)učením omezeným a v srpnu vystoupí jako vzácný host na mezinárodním festivalu v polských Sopotech.

Foto: Agentura MM

Zpěvačka Helena Vondráčková je stále v jednom kole.

Článek

Nové písničky pro ni napsali autoři jako Vítězslav Hádl, Václav Noid Bárta, David Deyl, Michal David, Ondřej Brzobohatý, Lešek Wrónka, Václav Kopta, Eduard Krečmar, Jan Dvořák nebo Lukáš Hrabal. Produkce novinkového alba, které se v obchodech s hudbou objeví v říjnu, se ujal Daniel Hádl.

Kromě původních písniček se zpěvačka rozhodla na album zařadit tři cover verze -  jednak  skladby Don´t Leave Me This Way (z repertoáru americké zpěvačky Thelmy Houston), jednak italského hitu Non vivo piú senza te, ale dojde i na novou verzi písně maďarského zpívajícího skladatele Pétera Mátého známou pod názvem Málo mám lásky tvé, kterou nazpívala v roce 1977.

A není to tak dávno, co si zpěvačka udělala výlet do Paříže. Prestižní francouzské Musée Grévin se chystá otevřít na jaře 2014 pobočku v pražské Celetné ulici a jednou z prvních oslovených osobností z Česka byla Helena Vondráčková.

Česká popová diva se tak stala vůbec první, která umělecký tým muzea voskových figurín navštívila. Na její soše se již pilně pracuje. Více než stoletá tradice dělá z Musée Grévin exkluzivní kulturní stánek. Není tedy divu, že nabídka na vytvoření "dvojnice", udělala Heleně Vondráčkové  radost a považuje ji za významnou poctu.

Vedle toho přijala i nabídku a hraje samu sebe v televizním seriálu Gympl s (r)učením omezeným, kde se objeví v několika dílech. Mezi natáčením si v srpnu „odskočí“ do Polska. A protože její loňské album Helena on Broadway vyšlo letos v květnu také v Polsku, kde slaví úspěch, byla pozvána i na prestižní mezinárodní  festival v Sopotech, letos tam vystoupí jako host s blokem svých písní.

Reklama

Výběr článků

Načítám