Hlavní obsah

Helena Vondráčková má v muzikálu Mamma Mia! úspěch, do konce roku se v něm objeví ještě dvakrát

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Poslední dvě představení muzikálu Mamma Mia!, v nichž se představí na jevišti Kongresového centra Praha v roli Donny Helena Vondráčková, proběhnou 28. a 29. prosince. Derniéra proběhne 31. prosince a pak se tento slavný hitmuzikál s Českem po dvou letech rozloučí.

Foto: produkce Mamma Mia!

Režisér Antonín Procházka s Helenou Vondráčkovou těsně po její premiéře v listopadu 2015.

Článek

Helena Vondráčková "naskočila" do muzikálu loni v listopadu a od té doby se v něm objevila doposud celkem šestnáctkrát. A jak podle inscenátorů, tak i diváků, to byl víc než dobrý tah obsadit ji. Náročná herecko-pěvecká role Donny jí jednoduše sedne, je napsaná jakoby pro ni. Už když vstoupí poprvé na jeviště, publikum očividně ožije, neboť přichází hvězda.

Zpěvačka překvapuje záviděníhodnou energií a hlasem, který nezní unaveně, naopak stále září. Má v představení několik náročných písní včetně "titulní" A ty se ptáš co já s nepatrně pozměněným textem, několik duetů, ale také vtipné herecké akce - a všechno zvládá se šarmem sobě vlastním.

„Nevím, ale nedovedu si představit, že by některá z Heleniných vrstevnic na tuhle roli vůbec měla,” hodnotí výkon zpěvačky divačka Lenka Pospíšilová z Kladna, která muzikál viděla už několikrát. „Je to jednak velká role, spousta písní, choreografie i činoherní herectví, všechno dohromady a navíc obrovské jeviště. Jenomže Helena to všechno zvládne, té roli dá vše, co je v ní. Je to profík.”

Podobně vidí výkon Heleny Vondráčkové v české verzi muzikálu Mamma Mia! i další návštěvník Richard Böhme, který se na ni přijel podívat z Německa: „Jsem Helenin dlouholetý fanoušek, a proto jsem její Donnu musel vidět a slyšet. Ale taky jsem přijel s mírnými obavami, protože ten muzikál znám a vím, že role Donny není jednoduchá. Jenomže Helena mě překvapila už jenom tím, jak byla skvělá, šarmantní, sexy... Navíc jí to pořád krásně zpívá. Tou hlavní písní, kterou natočila už před lety jako A ty se ptáš, co já, mě zase dostala...”

Role Donny v Mamma Mia! je po Fantine z Bídníků, Grizabelly z Koček a Dolly Leviové z Hello, Dolly! její čtvrtou zásadní muzikálovou rolí, i když se mezitím objevila ještě v dalších dvou muzikálech Mona Lisa a Baron Prášil.

Reklama

Výběr článků

Načítám