Hlavní obsah

Hejtman se setkal se zlatými olympioniky z Plzeňského kraje

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Necelé dva měsíce před zahájením LOH v Riu přijal ve středu 22. června hejtman Václav Šlajs na krajském úřadě zlaté olympioniky z Plzeňského kraje Martina Straku, Jana Kůrku a Miroslava Vargu.

Foto: KÚ Plzeňského kraje

Necelé dva měsíce před zahájením LOH v Riu přijal hejtman Václav Šlajs Martina Straku, Jana Kůrku a Miroslava Vargu

Článek

Společně s hejtmanem se se sportovci setkali také jeho náměstkyně Zdeňka Lišková a náměstek Jiří Struček. Setkání se zúčastnil také předseda správní rady Nadačního fondu západočeských olympioniků Vladimír Jarý.

„Mladou generaci je třeba podporovat ve vztahu ke sportu i k aktivnímu pohybu. Sport vede ke kolektivismu a učí řádu. A právě sportovci, jakými jsou Martin Straka, Miroslav Varga a Jan Kůrka jsou těmi, kteří mohou jít příkladem,” uvedl hejtman Václav Šlajs, který sportovcům předal pamětní medaili hejtmana Plzeňského kraje a děkovný list za reprezentaci kraje a přínos ve sportu. Spolu s oceněním obdrželi olympionici také drobné dárky.

Zástupci Plzeňského kraje hovořili s olympioniky nejen o jejich sportovních úspěších, debatovalo se o současných podmínkách a o vztahu mládeže ke sportu. „Úspěch není jen o talentu, je za ním i spousta dřiny. A mnohdy je důležitá i porážka, která něco naučí,” zmínil důležitost neúspěchu Martin Straka.

Po setkání se zástupci kraje se olympionici přesunuli do areálu za OC Plzeň Plaza, kde se uskutečnil 3. ročník Festival Sportu. Akci podpořil Plzeňský kraj částkou 150 tisíc korun. Právě představením olympioniků na festivalu připomněl také Plzeňský kraj letošní letní olympijské hry v Riu.

Reklama

Výběr článků

Načítám