Hlavní obsah

Hejtman poděkoval pedagogům u příležitosti Dne učitelů

Novinky, Alena Lochmannová

Za příjemných zvuků harfy a unikátního violoncella v úterý hejtman Václav Šlajs u příležitosti Dne učitelů poděkoval pedagogům za jejich dosavadní práci.

Foto: KÚ Plzeňského kraje

Hejtman poděkoval dvacítce pedagogů působících v Plzeňském kraji.

Článek

Společně se svým náměstkem Jiřím Stručkem předali dvacítce pedagogů z celého Plzeňského kraje děkovný list a pamětní medaili spolu s drobnými dárky.

„Práce pedagogů je velice náročná, nesou na svých bedrech výchovou budoucí generace. A to je velice složitá a zodpovědná činnost, která je ale ve společnosti nedoceněná. Proto se snažíme alespoň touto formou náročnou práci pedagogů ocenit,” uvedl Václav Šlajs.

Součástí slavnostního setkání zástupců Plzeňského kraje byla také módní přehlídka žákyň Integrované střední školy živnostenské, Plzeň a hudební vystoupení budoucí studentky Konzervatoře, Plzeň Vandy Šabatové, která představila sólovou harfu.

Unikátním zpestřením bylo vystoupení rakouského violoncellisty světového významu Othmara Müllera, který představil Preludium C dur od J. S. Bacha na unikátní violoncello z roku 1573. Tento nástroj je jediným hrajícím na světě svého druhu a má nevyčíslitelnou cenu. Samotné vystoupení Othmara Müllera není běžně u nás dostupné, koncert, který se uskuteční tuto středu v Domě hudby v Plzni je beznadějně vyprodaný už řadu měsíců.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám