Hlavní obsah

Hejtman Petera vyznamenal dorost 1. FK Příbram

Novinky, Jitka Doubravová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Těsně před odjezdem na soustředění vyrazil dorost U19 do Prahy. Nikoli na zápas, ale přímo k hejtmanovi pro ocenění. Tým se vydal na Krajský úřad Středočeského kraje, kde je čekalo slavnostní přijetí od hejtmana Miloše Petery.

Foto: Jitka Doubravová
Článek

„To, že se kluci mohli podívat na Středočeský krajský úřad, je pro ně zážitkem a moc hezké gesto od hejtmana Miloše Petery. Chtěl bych mu tímto poděkovat nejen za podporu sportovního centra, ale i za toto gesto, které je pro kluky velkou motivací,“ okomentoval slavnostní akt generální ředitel 1. FK Příbram Petr Větrovský.

Dorostenci 1. FK Příbram mají za sebou mimořádnou sezónu, poprvé v historii vyhráli dorosteneckou ligu a v československém finále porazili mistra Slovenska Senici. Stali se tak nejen českým šampionem, ale také tak šampionem československým.

„Tento úspěch hodnotím velmi vysoko. Vidím, že jsme měli šťastnou ruku, když jsme pro fotbalové sportovní centrum vybrali Příbram. Tento klub pracuje velmi dobře a já věřím, že akademie bude v Příbrami pokračovat úspěšně dál. To, že se příbramskému dorostu podařilo vyhrát vše, co v této sezóně v dorostu vyhrát šlo, je pro Příbram obrovský úspěch a taková třešinka na dortu,” řekl k úspěchu Petera, který ocenil všechny hráče a mládeži 1. FK Příbram udělil čestné uznání za vzornou reprezentaci mládežnického sportu.

Sám obdržel od generálního ředitele 1. FK Příbram Petra Větrovského medaili za dorostenecký titul. „Jednu jsme panu hejtmanovi Peterovi nechali, protože si ji jako nejvyšší zástupce kraje zaslouží,” vysvětlil Petr Větrovský. Ocenění z kraje si odnesli nejen samotní hráči, ale také realizační tým v čele s Petrem Janotou, který má na obřím úspěchu velký podíl.

„Pro kluky to je skvělá akce. Je úžasné, že si na ocenění jejich úspěchu najde čas i samotný hejtman. Je to pro ně povzbuzení v tom, že je o jejich úspěchy zájem,” zdůraznil hlavní trenér příbramského dorostu Petr Janota. Jeho slova potvrdil i člen mistrovského týmu i současného dorostu a mládežnický reprezentant Jan Šrain. „Máme radost, když cítíme ocenění za naše výhry. Každý člověk z toho má radost a setkání s hejtmanem bylo pro celý tým velmi příjemné.”

Na Středočeský krajský úřad dorazil i místopředseda správní rady příbramské akademie André Kruf, který neskrýval své nadšení z ocenění: „Děkujeme za přijetí i podporu akademie, je moc důležité, aby takové instituce, jakou krajský úřad je, podporovaly mládežnický sport.”

Reklama

Výběr článků

Načítám