Hlavní obsah

Hejtman Moravskoslezského kraje přijal úspěšné reprezentanty v požárním sportu

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pondělí 11. listopadu přijal na Krajském úřadu Moravskoslezského kraje hejtman Ivo Vondrák spolu s ředitelem HZS MSK Vladimírem Vlčkem nejlepší reprezentanty v požárním sportu na Mistrovství světa v Rusku a na Mistrovství České republiky družstev Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska.

Foto: Josef Zajíc

Profesionální hasiči HZS MSK, hasičky Ostrava - Michálkovice a hasiči SDH Závišice.

Článek

Nejlepší hasičky a hasiče Moravskoslezského kraje přivítal hejtman Ivo Vondrák. Poděkoval reprezentantům hasičského sportu na Mistrovství světa, které se uskutečnilo 8.-16. září v Saratově v Rusku, a také nejlepším reprezentantům Moravskoslezského kraje na Mistrovství České republiky družstev Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska. Úspěšným reprezentantům poděkoval i ředitel HZS Vladimír Vlček.

Tisková mluvčí Nikola Birklenová z odboru kanceláře hejtmana postupně představila reprezentanty v hasičském sportu.

Na Mistrovství světa v požárním sportu reprezentoval ČR v kategorii mužů tým pod vedením Jana Šimíčka a trenéra Radima Juřeny, oba z Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje, územní odbor Ostrava. Členy týmu byli tři příslušníci HZS MSK ÚO Ostrava Daniel Klvaňa, Pavel Krpec a Jan Vivial. Z ženského týmu MSK reprezentovaly Veronika Krpcová a Karolina Vyvialová.

Na Mistrovství České republiky v požárním sportu v kategorii Sboru dobrovolných hasičů v Ústí  nad Labem bylo úspěšné ženské družstvo, které reprezentovalo Moravskoslezský kraj ze SDH Ostrava - Michálkovice. Akce se zúčastnily Karolina Vyvialová, Veronika Krpcová, Klára Hrbáčová, Hana Gryčová, Anežka Švrčková, Julie Ondráčková, Martina Pekrová a Karolina Lefnerová, která také soutěžila za kategorii dorostu.

„Jako ženské družstvo Sboru dobrovolných hasičů (SDH) jsme vyhráli Mistrovství České republiky, které se konalo v Ustí nad Labem. Zúčastnily jsme se třech disciplín: u žen je to běh na 100 m s překážkami, štafeta 4 x 100 metrů s překážkami a požární útok. První místo jsme vyhráli v excelentní disciplíně požárním útoku, kde nás v družstvu závodí sedm žen.

Na Mistrovství světa v Rusku jsme z kraje byly dvě, Karolina Vyvialová a Veronika Krpcová. Tam to bylo úžasné. Skončily jsme na druhém místě za družstvem Ruska, které je velmi těžké porazit,” informovala Veronika Krpcová.

Velmi úspěšně reprezentovali Moravskoslezský kraj členové družstva HZS MSK na Mistrovství České republiky v kategorii mužů pod vedením vedoucího Jiřího Nikla.

Kamil Bezruč vybojoval 2. místo v základním kole soutěže jednotlivců ve výstupu do IV. podlaží cvičné věže. Další členové Jakub Arvai, Richard Svačina, Adam Hrbáč, Martin Gryč, Aleš Masný a Tomáš Drobisz získali: 1. místo ve výstupu do IV. podlaží cvičné věže, 2. místo v běhu na 100 s překážkami, 1. místo ve štafetě 4 x 100 metrů s překážkami, 2. místo v požárním útoku. V celkovém pořadí družtev všech disciplín obsadili tito borci 2. místo.

„V kategorii Sboru dobrovolných hasičů - družstev mužů, reprezentoval Moravskoslezský kraj Sbor dobrovolných hasičů Závišice: Tomáš Both, Roman Číp, Miroslav Arvai Jan Kuběna, Josef Kuběna a Florián Čech. V celkovém pořadí obsadili 2. místo. Obec Závišice leží v Moravskoslezském kraji v okrese Nový Jičín mezi Štramberkem a Kopřivnicí," informoval Roman Číp.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám