Hlavní obsah

Hejtman Hašek v Ivančicích (nejen) otevřel nový přechod pro chodce

Novinky, Petr Sláma

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek 5. září navštívil město Ivančice hejtman Jihomoravského kraje JUDr. Michal Hašek.

Foto: Petr Kudláček

JUDr. Michal Hašek při kontrole požární techniky

Článek

Přesně v 07.45 hodin zahájil za přítomnosti zástupců radnice, nadace ČEZ a Besipu slavnostní otevření nového osvětleného přechodu pro chodce. Ten vede přes nejvytíženější komunikaci ve městě, která je výpadovkou přes Rosice směrem na dálnici D1. 

Nový přechod zvýší podstatně bezpečnost chodců. To je významný fakt zejména pro rodiče šesti stovek žáků, kteří navštěvují ZŠ T. G. Masaryka, která stojí v bezprostřední blízkosti této mimořádně frekventované komunikace. 

Po otevření přechodu vedla cesta hejtmana Haška na Gymnázium Jana Blahoslava. V objektu této významné ivančické instituce byly v letošním roce, v rámci programu Zelené úsporám a dotacím krajského úřadu, vyměněna okna a byl kompletně zateplen. Za přítomnosti ředitele Mgr. Radka Musila se hejtman seznámil s učiteli a místními studenty. Nevynechal ani školní kuchyni, kde ho uvítala její ředitelka Ing. Halka Žaludová. 

Další návštěva patřila penzionu pro seniory. Zde se mohl hejtman přesvědčit, že ani nejstarší ivančická generace nezůstává stranou dění ve městě a velmi aktivně se o ně zajímá. Obyvatelé zde diskutovali nejen s hejtmanem, ale i starostou MUDr. Vojtěchem Adamem, místostarostou Radoslavem Skálou a radním Mgr. Radkem Musilem.  Debatovalo se především o stavbě nového krajského penzionu, veřejné dopravě i jiných problémech, které seniory trápí.

Dopolední program poté pokračoval návštěvou expozice ivančického rodáka Vladimíra Menšíka v místním městském muzeu. Snad nebudeme indiskrétní, když prozradíme, že si zde pan hejtman zakoupil jednu láhev slavného „Vománkového vína“. 

Poté kroky pana hejtmana vedly na ivančickou radnici. Zde jednal s místními představiteli o dalším rozvoji města. Tématem byl hlavně rozvoj místní infrastruktury s návazností na krajskou silniční sít, či zlepšení komfortu cestování IDS Jihomoravského kraje.

Po obědě navštívil JUDr. Hašek požární stanici Hasičského záchranného sboru. Na programu byla pracovní porada s příslušníky HZS v čele s velitelem požární stanice npor. Škodou a velitelem zásahové jednotky SDH Němčice, Radkem Haluskou, následovala celková inspekce stavu zásahové techniky. Touto akcí ivančická návštěva hejtmana Michala Haška skončila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám