Hlavní obsah

Házenkářky Sokola Poruby postoupily do finále českého play off interligy

Novinky, Josef Zajíc

Házenkářky DHC Sokola Poruba prokazují svou kvalitu. V mezinárodní soutěži Interligy v házené žen obsadily třetí místo. Nyní v české části soutěže po třech utkáních v semifinále play off porazily dvakrát doma házenkářky DHC Slavia Praha.

Foto: Josef Zajíc

Házená žen. Ostrava 7.5.2015. DHC Sokol Poruba : DHC Slávia Praha. Zvítězila Poruba 27:24

Článek

V prvním utkání 1. května v Praze se jim nedařilo především v druhé polovině hry a prohrály se skvělými hráčkami Slavia Praha 22:30. Pražské házenkářky tak do Ostravy přijely s jedním vítězným utkáním k dobru.

V pátek 7. května se v hale SAREZA v Ostravě-Přívoze hrálo odvetné utkání.

Bylo velmi vyrovnané, ale Ostravanky hrály pozorně. Po celou dobu vedly a pražské hráčky vždy musely dotahovat. V závěru sokolky slávistkám odskočily a dovedly utkání do vítězného konce 27:24. Na zápasy bylo srovnáno a rozhodl třetí zápas, který se hrál v pátek 8. května.

V tomto zápase Ostravanky nenechaly nic náhodě. Do hry se pustily s vervou, odvahou, pozorností a rvavostí. Špičkové brankářky DHC Slavia Praha Petra Kudláčková a Lucie Satrapová chytaly bravurně, ale ani to nestačilo. Ostravské hráčky vedly již v první polovině 14:10.

Ve druhém poločase Ostravanky nasazení zvýšily, zrychlily hru, dařilo se Markétě Dolákové v brance. Ve 47. minutě vedly dokonce o deset branek. Stav v té době byl 26:16.

V rozmezí od 48. do 53. minuty pražské hráčky daly čtyři góly a stáhly stav na 20:28 ve prospěch Ostravy. Sokolky posledních pět minut předvedly vděčnému publiku exhibiční výkon. Střílely z každých pozic. Cestu do finále vybojovaly konečným stavem utkání 32:23.

Semifinále play off tak skončilo na zápasy 2:1 ve prospěch Ostravy.

V týmu hostí chytaly velmi dobře obě brankářky. Ve střelbě byla nejlepší Martina Jonášová, která dala 5 branek. 

V týmu DHC Sokol Poruba dominovala Šárka Marčíková, která vstřelila 8 branek. Sekundovala jí  Alica Kostelná, která vstřelila branek pět. Trenér Jan Beňadik byl velmi spokojen. Stojí ale na zemi. Finále bude náročné. Soupeřkami Ostravanek budou házenkářky Mostu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám