Hlavní obsah

Havířovské Masarykovo náměstí změní svou tvář

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od jara příštího roku budou mít Havířované nové místo pro odpočinek. Šumbarské Masarykovo náměstí totiž prochází kompletní úpravou a po dokončení získá zcela novou tvář za 53 miliónů korun.

Foto: Město Havířov
Článek

"Většinu stavebních prací budeme chtít udělat ještě v letošním roce, záleží také na počasí. V příštím roce bychom se pak věnovali především terénním úpravám," řekl za zhotovitele, sdružení Eurovia, provozně technický náměstek společnosti Ivo Skalický.

Stavba zahrnuje rekonstrukci všech inženýrských sítí a veřejného osvětlení, rozšíření kapacity parkovacích míst ze současných 54 na 87, rekonstrukce místních komunikací i chodníků pro pěší, výstavbu nové cyklostezky, veřejného WC, vytvoření dvou nových autobusových zálivů a instalaci městského mobiliáře - laviček, odpadkových košů, stojanů na kola. Chybět nebude výsadba nové zeleně tak, aby došlo k celkovému zlepšení vzhledu náměstí.

"Jsem velmi rád, že se podařilo rekonstrukci zahájit, snažíme se Havířov zvelebovat ve všech jeho částech. Věřím, že stavba bude probíhat bez problémů a bude zdárně dovedena do konce tak, aby náměstí vyhovovalo současným požadavkům lokálních center," řekl primátor Havířova Zdeněk Osmanczyk. 

Reklama

Výběr článků

Načítám