Hlavní obsah

Hasičské kozlí manévry ve Velkých Popovicích

Novinky, Vratislav Konečný

V sobotu 24. září se v areálu velkopopovického pivovaru od 13 do 17 hodin uskuteční velké klání týmů dobrovolných hasičů. Můžete se těšit na požární útok, jehož nezbytnou součástí je souhra družstva, rychlost a přesnost. K útoku na ledviny bude připraven nepasterizovaný Kozel 11° Medium.

Foto: archiv pivovaru
Článek

Nejdřív voda, potom potoky piva

Soutěže dobrovolných hasičů se zúčastní týmy Lojovice, Kostelec u Křížků, Těptín a Nechánice.

Své síly poměří v běhu na sto metrů, při kterém budou muset zdolat dva metry vysokou překážku a přeběhnout téměř jeden metr vysokou lávku. Hasiči poběží ve stejnokroji a s výstrojí. Nebude chybět královská disciplína dobrovolných hasičů, požární útok, která napodobuje faktický ostrý zásah v případě požáru. Soutěžící se budou snažit pod tlakem proudící vody v co nejkratším čase rozložit a sešroubovat hadice a naplnit koš, který slouží jako terč.

Pro všechny nadšence bude připravena výstava hasičské techniky včetně funkčních i historických zásahových vozidel. Diváci se mohou přenést do role hasičů a zkusit si například v co nejkratším čase obléknout do hasičského stejnokroje.

Olda dohlédne na ohnivé speciality

Během celého odpoledne bude otevřena prohlídková trasa pivovaru, V Kozlím obchůdku budou k dostání kromě běžného kozlího sortimentu také originální hasičská trička.

Na počest hasičského dne budou v pivovarské Kozlovně připraveny ohnivé hasičské speciality. O čestnou stráž u brány pivovaru se postará živý Kozel Olda mladší.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám