Hlavní obsah

Hasiči v Košťanech na Teplicku slaví 80 let od svého založení

Novinky, Jan Šaršoun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ve dnech 21. a 22. 6. oslaví český sbor dobrovolných hasičů v Košťanech 80 let od svého založení.

Foto: Jan Šaršoun

ilustrační foto

Článek

Od pátku 21. 6. do soboty 22. 6. budou v Košťanech na Teplicku probíhat oslavy 80. výročí založení českého sboru dobrovolných hasičů. V pátek od 10. hodiny se otevřou dveře místní požární zbrojnice pro veřejnost, kde si návštěvníci budou moci prohlédnout techniku a vybavení, které naši hasiči používají pro svoji práci.

Po celou dobu otevřených dveří bude na místním sále puštěna videoprojekce, na které se zájemci budou moci podívat na činnost SDH během několika uplynulých let. V 16.00 na škvárovém hřišti proběhne ukázka požárního útoku na hořící baráček v podání mladých hasičů, o půl hodinky později ukázka psovodů a v 17.00 ukázka zásahu a vyproštění osob v podání SDH Košťany a HZS Teplice. Dveře místní zbrojnice se zavřou ve 20.00.

V sobotu od 9.00 proběhne spanilá jízda historických i současných hasičských vozidel městem a svou trasu zakončí na škvárovém hřišti, kde budou k vidění pro veřejnost. Následně začne 6. ročník soutěže mladých hasičů v požárním útoku o pohár starostky SDH Košťany. Ve 14.00 bude zahájena slavnostní výroční schůze, kde se budou předávat medaile, čestná uznání apod. Od 16.00 bude následovat „srandamač“ – netradiční soutěž na počest Jindřicha Abrhama, dlouholetého starosty našeho sboru. V 17.00 máme malé překvapení a od 20.00 pak živá kapela Windiband a s ní venkovní zábava. 

Těšíme se na vaši návštěvu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám