Hlavní obsah

Hasiči překvapivě nehasili, ale přikládali

Novinky, Jiří Horák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslední dubnový den bylo všechno tak trochu jinak. Na dětském dopravním hřišti v Bělovsi neplatila dopravní pravidla, místo soutěží krásy probíhaly soutěže v odpornosti, a hasiči ten den překvapivě oheň nehasili, ale ještě přikládali...

Foto: David Horák videovize.info

Na Dobrošově u Jiráskovy chaty vzplála hranice krátce po 19. hodině. Kromě desítek návštěvníků tomu přihlížel i Marek Halaška v kostýmu Primáčka

Článek

Čarodějnice pod semaforem, na Dobrošově, v zahradě náchodského domu dětí a mládeže Déčko, čarodějnice kam se podíváš...

Hasiči hodnotí letošní pálení čarodějnic jako klidné a bez výjimečných událostí. Pořadatelé to potvrzují a dodávají, že k tomu přispěla i výrazně menší návštěvnost než v minulých letech.

Možných důvodů vidí hned několik: obava z počasí, čarodějnice a první máj vyšly na víkend, kdy mají mnozí jiný program. Akcí bylo hodně, v neposlední řadě by příčinou mohla být i všeobecná nechuť k čemukoli vinou tragicky se zhoršující politické i ekonomické situace země.

Opečený párek je nezdravý, ale chutný

Déčko připravilo program nazvaný Veselé čarodějničky pro děti i dětičky rodiče a babičky kdy děti hledaly čarodějnická zvířátka a plnily další úkoly. Krátce před zapálením ohně se uskutečnila soutěž o nejčarodějnější čarodějnici. Děti hojně využívaly vedlejší menší oheň k opékání párků.

Pochod s Hopsáčkem na Dobrošov

Jednou z prvních akcí nadcházející Náchodské Prima sezóny bylo VI. Čarodějnické veselí s Primáčkem na Dobrošově. Účastníci se tam mohli dostat nejlépe díky klubu Hopsáček, který připravil soutěžní trasu od sídliště u nemocnice až na Dobrošov.

Děti na trase odpovídaly na různě obtížné otázky a na několika stanovištích plnily úkoly. Odměnou jim byl buřtík zdarma a možnost vyzkoušet si šikovnost v čarodějné dílničce.

Waweboarding

Pro ty, kteří se už nedokáží "zabít" na obyčejném skateboardu, byl připraven waweboarding. "Porychtuňk" si můžete představit jako skateboard, ale v polovině délky rozříznutý a pohyblivě spojený tyčí.

Dopředu se tedy pohybujete protichůdným vlněním "přední" a "zadní" nohy. Kdo nemá přední a zadní nohy, neměl by mimo čarodějnic na zařízení vůbec lézt!

Reklama

Výběr článků

Načítám