Hlavní obsah

Hasiči odstraňovali následky silného větru ve Zlínském kraji

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od ranních hodin v pátek 20. prosince do dnešních šesti hodin zasahovali hasiči v celém Zlínském kraji celkem u 24 událostí souvisejících se silnými poryvy větru. Škody zatím nejsou vyčísleny, nikdo nebyl zraněn.

Foto: HZS Zlínského kraje

Nejčastěji vyjížděli hasiči k popadaným stromům.

Článek

„První hlášení o stromu blokujícím polovinu silniční komunikace ve Vlčnově na Uherskohradišťsku jsme přijali včera v 6:23 hodin. Naopak k poslednímu zásahu vyjížděli krajští hasiči v sobotu ráno okolo šesté hodiny,“ informoval dnes Roman Žemlička z HZS Zlínského kraje.

V 18 případech zasahovali hasiči při odstraňování stromů a větví ze silniční komunikace. Tři případy souvisely se zabezpečením střech, kdy došlo k uvolnění plechové krytiny. V jednom případě došlo k narušení stanové konstrukce prodejního stánku. Dva případy souvisely s poškozením nadzemního vedení elektrické energie.

„Nejvíce výjezdů měli hasiči v okresu Vsetín, a to osm. Sedm výjezdů absolvovali hasiči na Zlínsku, pětkrát jsme vyjížděli v okrese Kroměříž a čtyřikrát na Uherskohradišťsku,“ vyjmenoval mluvčí hasičů.

Reklama

Výběr článků

Načítám