Hlavní obsah

Hasiči odstartují v Kolinci letošní plesovou sezónu

Novinky, Jan Kaše

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sbor dobrovolných hasičů v Kolinci nejen zasahuje při požárech a přírodních katastrofách, ale organizuje a pořádá i společenské a kulturní akce.

Foto: Jan Kaše

Zasněžený Kolinec

Článek

Život bez hasičů si většina obyvatel Kolince a jeho okolí nedokáže vůbec představit. Zásahy při požárech, pomoc při povodních, které se nevyhýbají ani této malebné pošumavské obci, reprezentace Kolince na hasičských soutěžích, práce s mládeží, pořádání nejrůznějších sportovních, kulturních a společenských akcí. To je stručný výčet toho, čím se snaží dobrovolní hasiči pomoci své obci.

Snad právě proto jim patří i úvod letošní plesové sezony. Na sobotu 19. ledna připravili kolinečtí hasiči ples, který každým rokem přivítá stovky lidí.

„I v letošním roce se lidé mohou těšit na bohatou tombolu. Vítěz získá uzenou kýtu, kterou dodá zdejší vyhlášený řezník,“ uvedl velitel SDH Kolinec Zdeněk Trnka ml.

O zábavu opravdu nouze nebude. Od 20 hodin bude hrát skupina Andromeda, přezdívaná Káčaband, která je na Klatovsku velice populární a oblíbená.  

„Jsme amatérská hudební skupina, hrající především pro svou zábavu a někdy i pro pobavení diváků. Účinkujeme na různých společenských akcích typu hasičský bál, hasičská soutěž, pouťová zábava, taneční zábava, big beatové akce, apod. Žánrově je nám nejbližší vše okolo rockové muziky, v případě potřeby zvládneme ale i lidové písně," uvádí se na stránkách www.kacaband.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám