Hlavní obsah

Handicapovaní navštíví severní Čechy, čeká je i Benátská noc

Novinky, Kateřina Maxová

Občanské sdružení DMO POBYTY připravuje letní pobyt. Letos poprvé se uskuteční v severních Čechách, konkrétně v Hotelu Avicenum Wellness v Horních Lučanech, a to v termínu 20. až 27. července. Zúčastní se ho 19 klientů s dětskou mozkovou obrnou a 13 dobrovolných asistentů.

Foto: Kateřina Maxová

Společné foto klientů s asistenty na posledním pobytu, který se uskutečnil v Praze v Centru Paraple.

Článek

Všechny čeká opravdu bohatý program. Kromě rehabilitačních programů (například Vojtovy metody) se klienti mohou těšit na ukázku canisterapie a asistenčních psů, stopovanou v okolí nebo ukázku čtyřkolky.

Klienti budou rovněž moci využít služeb, jako je kadeřník, kosmetika či masáže. Čeká je také nespočet výletů – do Liberce (Babylon, IQ park), na Ještěd, prohlídka hasičské stanice v Jablonci.

Část pobytu budou mít vždy 2 asistenti a 2 klienti službu na stánku na festivalu Benátská noc. V sobotu pak stráví na Benátské noci všichni účastníci pobytu celý den. Koho z klientů nezajímá hudba, bude moci využít náhradní program ve formě výletu do ZOO a botanické zahrady.

Za účastníky pobytu přijede mimo jiné Dobrovická internetová televize. Stále se také zpracovává film „Život s handicapem“ ve spolupráci s Domem dětí a mládeže v Mladé Boleslavi.

Významnou pomoc při organizaci pobytu zajistila Helena Šádková ze společnosti Help Centrum. Poděkování patří sponzorům, bez jejichž finanční pomoci by se pobyt nemohl uskutečnit, a v neposlední řadě i dobrovolným asistentům, kteří na všech pobytech poskytují klientům 24hodinovou péči.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám