Hlavní obsah

Halloweenský lampionový průvod nechyběl ani v Pilníkově

Novinky, Jaroslav Blažek

I když letos připadl poslední říjnový den na středu, přesto se v podvečer v 18 hodin sešlo na náměstí v Pilníkově přes devadesát dětí.

Foto: Jaroslav Blažek

Pilníkovský halloween

Článek

Opět zde byli k vidění čarodějnice a čarodějové, duchové, dýně, čerti, mniši, kostlivci, upíři, zombíci a mnohé další příšery. Mnoho příšerek s sebou přineslo i barevné lampiony.

Po společném focení na náměstí, kterého se ale letos zúčastnilo jen dost málo z přítomných dětí, se lampionový průvod vydal nově osvětlenou myší dírou na Hradčín, kolem požární zbrojnice, u které hasiči zajistili bezpečný přechod přes silnici, ulicí Okružní ke zdravotnímu středisku a dále na fotbalové hřiště. Cestou se k prozpěvujícímu průvodu ještě přidávali další masky. Obzvláště čelo průvodu bylo daleko slyšitelné. 

A protože když průvod dorazil na hřiště, byla již docela tma, dostaly děti tentokrát bonbóny a různé sladkosti výjimečně bez soutěží. Tedy jedna soutěž přeci jen byla – kostlivec měl připravené kornoutky s kdoví čím a děti podle vůně poznávaly, co v nich je. Na hřišti také děti dostaly špekáčky, které si hned opékaly na ohni. 

Na závěr halloweenského večera noční oblohu rozzářil barevný ohňostroj. 

Letos se Halloweenu zúčastnilo více než sto dětí, což je více než organizátoři čekali.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám