Hlavní obsah

Habartovští tanečníci předvedli divákům své umění

Novinky, Aleš Plevka

Na podvečer 11. května si od 18 hodin členové taneční skupiny DC Black Butterfly, působící při ZUŠ Habartov, připravili více jak devadesátiminutovou přehlídku svého tanečního umění. Kulisou pro jejich dovednosti se jim již tradičně stal kinosál místního kulturního střediska.

Foto: Aleš Plevka

Nejmenší sklízí úspěch s tancem Šášové

Článek

V pátek panovalo v Habartově, stejně tak jako nejspíš i po celé naší republice, tropické vedro. Navíc česká hokejová reprezentace sváděla svůj další souboj na právě probíhajícím mistrovství světa. Navzdory těmto skutečnostem byl ale kinosál velmi slušně zaplněn - zhruba ze dvou třetin, což značí, že na výkony, převážně děvčat, se přišlo podívat něco okolo dvou set diváků.

Přivítala je moderátorská dvojice J. Pleyerová ml. a M. Dvořák, kterou ještě v průběhu programu několikrát doplnil F. Šulík. Celá trojice se postarala o hladký a příjemný průběh všech vystoupení a to i přesto, že se musela vypořádat např. s neplánovanou pauzou zapříčiněnou technickými obtížemi s nekompatibilním formátem doprovodné hudby.

Na tanečních vystoupeních se kromě současných aktivních členů formace podíleli i ti, kteří se již dnes z nejrůznějších důvodů nemohou této činnosti pravidelně věnovat, ale rádi se k tancování občas vracejí. Skupina čítá několik desítek tanečnic, rozdělených do třech věkových skupin, zahrnujících caparty ještě školkou povinné, mladší školní věk a náctileté teenagerky.

Jako hosté vystoupily i členky tanečního oboru ZUŠ Karlovy Vary a také M. Hollá a L. Sláma, kteří předvedli latinskoamerické tance. Na pódiu se neplánovaně ocitl i v hledišti přítomný starosta I. Zemek, který byl tak trochu přinucen zopakovat své taneční číslo, které spontánně vzniklo při nedávné návštěvě masopustního spolku ze spřáteleného Bad Bernecku. U pana starosty byl vidět znatelný kvalitativní posun kupředu, a tak asi není vyloučeno, že i někdy v budoucnu ho zase budeme mít možnost spatřit na pódiu jinak, než jen s mikrofonem v ruce.

V hlavní roli však onen večer působily členky DC Black Butterfly, které v takřka desítce tanečních vystoupení (Běh života, Radostné vykročení, Šášové, Půlnoc a další) odprezentovaly pestrou mozaiku scénického tance. A že se bylo na co koukat. Dynamická hudba doprovázená pestrobarevnými světelnými efekty a samozřejmě kvalitní taneční výkony podpořené i nadšením, zaujetím a výrazem tanečnic či nápaditými kostýmy, to vše byl koktejl nabízející příjemnou zábavu a pěknou podívanou.

Však také diváci odměňovali každé skončené vystoupení bouřlivým potleskem. A je možná škoda, že některé tance zde zažily svou derniéru a skupina se s nimi zde po několika letech jejich prezentování vlastně loučila. Vzniká zde ale zase prostor pro zrození tanců zbrusu nových, a tak se nechme překvapit, co nového tahle partička pod vedením své učitelky J. Aubrechtové v budoucnu pro své příznivce připraví za novinky.

Reklama

Výběr článků

Načítám