Hlavní obsah

Habartovští senioři si vyslechli rady, jak předcházet nebezpečným situacím

Novinky, Jiří Převrátil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Multimediální přednáškový sál budovy Knihovny, infocentra a muzea v Habartově poskytl 13. listopadu od 15 hodin náležité zázemí pro setkání členů občanského sdružení Městský klub důchodců z Habartova s policistou OO PČR Habartov pprap. Jiřím Převrátilem.

Foto: Občanské sdružení Městský klub důchodců Habartova

pprap. Jiří Převrátil přednáší habartovským seniorům.

Článek

Za aktivní podpory města, komise prevence kriminality a příspěvkové organizace Městské kulturní středisko Habartov, která v budově bývalé Národní školy sídlí, byla pro občany města, kteří již dovršili seniorského věku, zorganizována beseda s názvem (NE) BEZPEČNÝ VĚK. Jejím mottem bylo heslo Když víte, co vás může ohrozit, máte větší šanci se bránit.

Předseda o. s. MKD Habartov Pavel Štoudek na úvod nejprve všem zúčastněným předal tzv. osobní alarmy, které mohou seniorům pomoci v krizové situaci. Poté se slova ujal pprap. Jiří Převrátil, který přítomné seznámil s nebezpečím, které na starší spoluobčany může číhat prakticky kdekoliv, a zároveň vysvětlil, jak ho mohou sami aktivně eliminovat.

Postupně se tak návštěvníci dozvěděli, jak se chránit před okradením, jak předcházet riziku přepadení, kterak se vyhnout podvodu, nebo jakým způsobem chránit svůj majetek. V závěru této části setkání seznámil pprap. Jiří Převrátil všechny přítomné s bezpečnostní situací ve městě a na konkrétních číslech ukázal, jak jsou na tom habartovští policisté s objasněností protiprávních jednání páchaných na území města Habartov.

Poté se senioři přesunuli do druhého patra bývalé Národní školy, ve kterém se nachází expozice Muzea bezpečnostních sborů Habartov. Jiří Převrátil, který v muzeu působí jako kurátor sbírek, seznámil habartovské seniory s pohnutými událostmi roku 1938, které významným způsobem ovlivnily dění v Habartově bezprostředně před začátkem druhé světové války.

Celé setkání spojené s besedou a prohlídkou muzea proběhlo ve velice pohodovém a přátelském duchu. Již nyní se senioři mohou těšit na další podobnou besedu, která se uskuteční na jaře příštího roku.

Reklama

Výběr článků

Načítám