Hlavní obsah

Habartovský Rodinný sedmiboj přinesl spoustu zábavy

Novinky, Aleš Plevka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již popáté v řadě uspořádala v druhé polovině prázdnin Komise pro sport a kulturu města Habartova ve spolupráci s TJ Baník Habartov oblíbenou soutěž pro dvojice složené z rodičů a dětí. Na účastníky během asi tří hodin čekala pořádná porce zábavy a napínavé bitvy o body, které nakonec určily vítěze.

Foto: Aleš Plevka

Účastníci 5. ročníku habartovského Rodinného sedmiboje

Článek

Letošní 5. ročník se odehrál v sobotu 17. srpna. Do startovního pole se přihlásilo 15 dvojic, jež byly rozděleny do dvou věkových kategorií, a to 4-6 let (9 dvojic) a 7-9 let (6 dvojic),.

Poněvadž spolupořadatelem je fotbalový oddíl, je maximální počet dvojic, který garantuje pohodlné a pro malé děti i pořadatele komfortní zvládnutí akce, stanoven na 2 x 11. Celé odpoledne má pak jeden hlavní cíl, jímž je nabídnout dětem a rodičům strávit pohodové prázdninové odpoledne při zábavném zápolení s jejich vrstevníky.

Jak název akce samotné napovídá, vždy všechny závodníky čeká celkem 7 disciplín, v nichž se organizátoři zaměřují převážně na rozvíjení obratnosti a šikovnosti. Každý rok však dochází i k obměně alespoň jedné či dvou soutěží, aby se tak předešlo nechtěnému stereotypu.

Letos tedy o těch nejlepších rozhodovala tato sedmička soutěží: kop na branku, skákání v pytlích, chytání rybiček, slalomová štafeta, hod na cíl, prohazování míčků vyřezanými otvory a paměťová hra nazývaná kimovka.

Účastníci se hlásili již předem nebo také přímo na místě v den konání a to půl hodinku před začátkem akce. Ta vypukla ve 14 hodin, nicméně již během dopoledne členové Baníku finišovali s přípravami jednotlivých stanovišť. S ohledem na aktuálně nevyzpytatelné počasí byl pro diváky i účastníky díky zaměstnancům technických služeb připraven i velký městský stan, což se ukázalo jako prozíravé, neboť během zápolení došlo asi na tři menší přepršky.

Krátký deštík ale nikterak nebránil tomu, aby ve stanovený čas předseda klubu TJ Baník Werner Hopf rodinné zápolení oficiálně zahájil. Pak se již všichni vydali na souboj s časem a s limity svého těla. Vteřiny a nasbírané body byly zaznamenávány do účastnických karet, v nichž se připravené kolonky utěšeně zaplňovaly.

Plnily se totiž najednou hned 2 disciplíny, přičemž na jedné zápolili ti starší a u druhé se ze všech sil snažili ti mladší. Posléze se obě skupiny vystřídaly. I když jde především o zábavu, vyhrát chtěl samozřejmě každý, a tak některé nevydařené výkony rodičovstva nezůstaly bez kritické odezvy potomků.

Po absolvování 4 soutěží došlo na přestávku, během které se všichni občerstvili a také absolvovali onu kimovku, která poskytla prostor a čas pro strávení vydatné svačiny. Poslední 2 disciplíny již byly také klidnějšího charakteru a nevyžadovaly přílišnou fyzickou námahu.

V 16:30 bylo dobojováno. Děti na rozdíl od zmožených rodičů zůstávaly i nadále v pohybu. V permanenci byl míč, oblíbená lanovka nebo velká nová prolézačka.

Asi po 30 minutách přišlo na řadu vyhodnocení. Díky štědrosti města Habartov a několika dalších sponzorů si spoustu cen odnášel každý účastník. Z poháru se však radovalo pouze dvojic šest. Starší kategorii opanovaly Eliška a Alenka Tóthovi, následované Kubíkem a Míšou Sládkovými a Jaroušem a Ivetou Klarnerovými. Mezi mladšími se nejvíce dařilo Natálce a Lukáši Beránkovým, jimž z druhé a třetí pozice sekundovali Ema a Jakub Strakovi a Kačenka a Petr Tóthovi.

Reklama

Výběr článků

Načítám