Hlavní obsah

Habartovský futsal zůstal dvakrát těsně pod vrcholem

Novinky, Aleš Plevka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva habartovské futsalové kluby (ASK NO Rád a AC Lítov) dělil jen pomyslný krůček od konečného prvenství v aktuální sezóně. Rádský klub se do posledních kol pral s Fortunou o prvenství v okresním přeboru a Lítovští promrhali svou šanci na vítězství v okresní první třídě až v posledním zápase sezóny.

Foto: Aleš Plevka

Úspěšný tým ASK NO Rád B, který v letošní sezóně obsadil v okresním přeboru stříbrnou pozici

Článek

Oba výše zmiňované celky patřily po celý aktuální ročník futsalových soutěží Sokolovska mezi přední týmy a také jejich smíšené pocity po skončení sezóny mohou být v lecčems podobné.

Tým ASK Rád se pral o zisk titulu okresního přeborníka, čímž by završil tzv. zlatý hattrick, neboť i v předchozích dvou ročnících stanul na postu nejvyšším. Během dvaceti šesti utkání se však ukázalo, že v současné době je tým sokolovské Foruny přeci jen o pověstný kousek lepší. Do konečného pořadí z pohledu Rádu také negativně promluvila absence tří zraněných klíčových hráčů sestavy, a tak již v půlce jara se tým ASK takřka loučil s vidinou obhajoby. Nicméně i Fortuna se nevyhnula bodovým ztrátám a zakolísání, a tak souboj o titul byl nakonec přeci jen otevřený až do samotného závěru a vyvrcholil v předposledním kole, kdy se oba mančafty utkaly ve vzájemném duelu. Lépe se s ním vypořádali právě hráči Fortuny, když po dramatickém průběhu zvítězili 5:3 a berou tak zlato.

Zklamání Habartovských bylo patrné, ale s odstupem času pak futsalisté Rádu přesto hodnotí sezónu, kdy po dvou zlatech skončili stříbrní, jako úspěšnou. Vždyť nasbírali 60 bodů - za 19 vítězství, 3 remízy a pouhé 4 porážky a za vítězem zaostali jen o šest bodů a jsou tak jedním z mála celků, které v posledních letech nikdy nechyběly tzv. na bedně.

To osud hráčů týmu z Lítova je ještě o něco zajímavější. Po loňském propadáku a jasném sestupu do nižší první třídy se áčko Lítova zmobilizovalo, doplnilo hráčský kádr a netajilo se cílem vrátit se zpět do okresního přeboru. Od počátku sezóny figuroval tým na čele a jen občas ho na krátko vystřídal např. celek Raptors. Situace se v závěru vyvinula ale tak, že definitivně o všem mělo rozhodnout posledních 50 minut sezóny, během nichž se na domácím hřišti 9. června utkali Lítováci (v tu dobu vedoucí tabulku s jednobodovým náskokem) s druhými Raptors.

Důležitost utkání byla podtržena zapojením delegovaných rozhodčích a i tím, že přilákalo desítky diváků. Zápas to byl opravdu zajímavý a napínavý. Nepostrádal vysoké nasazení, pohledné kombinace a tvrdé střely. Nezřídka hráče opanovaly i emoce. Byl to boj o titul se vším všudy. Lítovští však bohužel po celou dobu tahali za kratší konec a výsledkově jen dotahovali tým Raptors. Konečné skóre se i přes maximální snahu domácích zastavilo na čísle 3:4, což znamenalo obrovské zklamání, poněvadž titul Lítovským v poslední možné chvíli ukradl z kopaček tým Raptors. Hořkost z výsledku byla ještě prohloubena tím, že Lítov byl přeskočen i družstvem Termitů z Lokte a skončil s 59 body - za 19 vítězství, 2 remízy a 5 porážek na konečném třetím místě.

Přesto je nutné domácí pochválit za bojovný výkon a předvedenou hru a snad alespoň drobnou náplastí pro ně bude splnění jejich základního cíle, který si kluci dali a kterým byl postup zpět mezi elitu sokolovského futsalu do okresního přeboru. Napřesrok se tak můžeme opět těšit na habartovské derby Rád versus Lítov.

Reklama

Výběr článků

Načítám