Hlavní obsah

Habartovské toulky zlákaly čtyři desítky zdatných turistů

Novinky, Anna Kováčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 22. září se i přes docela chladné a zamračené počasí vydalo čtyřicet zdatných turistů na každoroční akci Habartovské toulky. Akci pořádají habartovští pionýři ve spolupráci s Klubem českých turistů, habartovským Domem dětí a mládeže a Městem Habartov.

Foto: Anna Kováčová

dorazil první účastník

Článek

Účastníci si mohli zvolit různě dlouhé trasy pochodu od 12 do 33 km pěšky, nebo 18 až 70 km na kole. Trasu si mohl každý zvolit sám podle chuti i svých možností.

Všechny trasy vedou od startu do Habartovského muzea bezpečnostních sborů, které si turisté mohou prohlédnout a na zříceninu hradu Hartenberk v Hřebenech. Zde si nikdo také nenechal ujít malé občerstvení. Všichni turisté si zde mohli na připraveném ohništi upéct buřtíka, a nebo se osvěžit nápoji.

Odtud už se trasy rozcházely. Nejzdatnější turista se vydal na trasu 33 kilometrů. Nejvíce turistů ovšem zvolilo menší trasy 12 nebo 16 kilometrů. V cíli cesty pak získali všichni účastníci diplom a pár předmětů na památku. Většina turistů se už těší, že si příští rok půjdou opět protáhnout své nohy na náš pochod.

Reklama

Výběr článků

Načítám