Hlavní obsah

Habartov přijal pozvání partnerského Lengenfeldu na tradiční Parkfest

Novinky, Aleš Plevka

Již od roku 2007 trvá přátelství saského Lengenfeldu a českého Habartova. Během těch několika let se uskutečnilo již mnoho milých setkání a jedním z nich byla i naše v pořadí již druhá návštěva na velkých lengenfeldských oslavách.

Foto: Aleš Plevka

Kompletní habartovská výprava včetně obou starostů panů Bachmanna a Zemka

Článek

Tzv. Parkfest se koná každé dva roky a letos se uskutečnil již 38. ročník. Oslavy trvají ve městě celé čtyři dny a náklady na ně se vyšplhají do mnoha desítek tisíc eur. Do lengenfeldského parku se sjedou tisíce lidí z blízka i dáli, aby se vzájemně pobavily. Je to také vhodná příležitost pro setkání rodáků, které osud mnohdy zavál i do končin za "velkou louži".

V parku vyroste obrovský stan, cesty se zaplní stánky, nabízejícími nejrůznější pochutiny a suvenýry, jedno zákoutí se díky kolotočům a střelnicím promění v ráj dětí a prostor s pódiem a lavicemi a také s nádherným výhledem na město se stane místem pro maratón amatérských i profesionálních vystoupení.

Do tohoto zábavního reje jsme se v sobotu 9. července krátce po poledni vydali s malou delegací na pozvání starosty Lengenfeldu V. Bachmanna. Oproti výjezdu z předloňska větší část naší patnáctičlenné skupiny tvořili žáci Základní umělecké školy v Habartově, kteří se zapojili i do kulturního programu.

Po hodině a čtvrt jsme byli na místě. Počasí přálo, a tak po přesunu do šatny absolvovaly dívky krátkou zkoušku. Poté jsme vyrazili na obhlídku atrakcí a stánků. Za všeobecného jásotu došlo na zmrzlinu a následně si holky užily i nějaké to točení, při kterém notně procvičily hlasivky.

Pak byl čas na zaplnění žaludků a následně již na přípravu kostýmů, neboť krátce po 16. hodině měl Habartov dostat prostor pro svůj výstup. Ten trval 20 minut a byl poskládán ze dvou tanců a třech písní. Obzvláště nápaditý tanec nazvaný Běh života s promyšlenou choreografií a množstvím převleků se i díky malé, školou ještě nepovinné Kátě, dočkal zaslouženého potlesku.

Všichni účinkující se mohli poté radovat z dárkové tašky plné dobrot a drobností, které obdrželi jako poděkování za předvedená čísla. Následovalo ještě druhé kolo zmrzliny a kolotočů a krátce po šesté hodině jsme všichni spokojení nabrali kurz Habartov. Mise splněna, náš výjezd se vydařil.

Reklama

Výběr článků

Načítám