Hlavní obsah

Habartov má za sebou 13. reprezentační ples města

Novinky, Aleš Plevka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek 24. února se společenský sál Městského kulturního střediska v Habartově oděl do kombinace zlaté a červené barvy. A bylo to na místě, neboť na pořadu dne byl od 19:30 hodin v pořadí již třináctý reprezentační ples města, který si nenechalo ujít takřka sto dvacet přítomných hostů.

Foto: Aleš Plevka

Moderátorka Věra Kosecová a starosta Habartov Ing. Petr Janura zahajují 13. reprezentační ples města

Článek

Po měsíční pauze, která uběhla od plesu MKS, byli všichni přítomní natěšení na nevšední zábavu, kterou jeden z vrcholů plesové sezóny ve městě každoročně nabízí. Role konferenciérky slavnostního večera se, stejně jako již mnohokrát, velmi ráda a opět s grácií sobě vlastní chopila Věra Kosecová, která krátce po půl osmé celý ples úvodním slovem odstartovala.

Po zahajovacím předtančení, o které se s noblesou postaraly dva páry z taneční školy Jana Ondera v čele s Petrem Weinhartem a Janou Rožánkovou, byl před přítomné hosty pozván i starosta Ing. Petr Janura. I on všechny přítomné pozdravil, přivítal a popřál jim krásný večer plný zábavy a nevšedních prožitků.

Na plesy většina návštěvníků zamíří však především s touhou řádně si zatančit a nejinak je tomu i na plese reprezentačním, a tak většinu času hosté strávili na tanečním parketu. Průvodcem se jim prostřednictvím svých melodií pro letošek stala zejména kapela Family Pavla Nováka ml., která do Habartova přijela z dalekého Přerova celkem již potřetí, poněvadž  si svým hudebním umem u nás získala velmi dobrou reputaci.

Několik minut z vyměřeného času však náleželo i jedné malé oficiální slavnosti. Na plese města totiž bývá dobrým zvykem předávat ocenění Osobnost roku města Habartova za uplynulý rok. Tato tradice byla naplněna i letos a tak si celkem pětice vybraných osobností převzala z rukou starosty Ing. Petra Janury a předsedy Komise pro sport a kulturu Mgr. Aleše Plevky připravené dary.

Hlavní hvězdou večera se stal zpěvák, imitátor, moderátor a bavič v jedné osobě Vladimír Hron. Ten během hodiny, po kterou trvalo jeho vystoupení, doslova pobláznil celý sál. Vladimír Hron dokázal, že je ryzím šoumenem v tom nejlepším možném slova smyslu. V průběhu jeho pěveckého čísla spontánně vznikla formace Habartov Girl Forever a zrodila se i nová hvězda v podobě "Jaruš", která s umělcem na pódiu odtančila a odzpívala nesmrtelný hit "Čau, lásko". Není divu, že diváci odmítali umělce propustit, a tak došlo i na přídavek.

Krátce před půlnocí se hosté přesunuli do vedlejšího potemnělého kinosálu, kde na ně čekala asi čtvrthodinová UV show v podání formace Ilusias. Podmanivá hudba a hra tmy a světel si získala diváky natolik, že pět jejích protagonistek si vysloužilo dlouhotrvající potlesk ve stoje.

Během prvních čtyř hodin měli návštěvníci v předsálí k dispozici ještě dvě možnosti k pobavení. Tou první byl fotokiosek, který umožnil vzniknout stovkám fotografií opatřených městským znakem a popiskem plesu. Fotky si diváci odnášeli jako krásnou památku a navíc si je mohli nechat zaslat i emailovou poštou.

Především dámy využily také šanci, aby svá těla nechaly ozdobit nádhernými obrazci, které během pár minut na jejich pokožku nanášel technikou air brush zručný tatér z firmy Cynicc Art. S druhou ranní hodinou se pak přiblížil konec plesu, který s ohledem na reakce hostů lze považovat za velmi vydařený.

Reklama

Výběr článků

Načítám