Hlavní obsah

Gynekologové přerovské nemocnice získali moderní laparoskopickou věž

Novinky, Lucie Drahošová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Novou moderní laparoskopickou věží se může pochlubit gynekologicko-porodnické oddělení Nemocnice Přerov. Nová věž přispěje ke zkvalitnění doposud prováděné miniinvazivní operativy. Laparoskopická věž, která nahradila starší typ, přišla na téměř dva miliony korun.

Foto: Lucie Drahošová
Článek

Nová laparoskopická věž je vybavena nejnovější optikou, tříčipovou kamerou, velkým monitorem s vysokým rozlišením, LED světelným zdrojem a dalším moderním vybavením.

„Kromě standardních komponentů sestava obsahuje i morselátor, díky kterému budeme moci rozšířit gynekologickou operativu o totální laparoskopickou hysterectomii, tedy kompletní odstranění dělohy laparoskopicky, a myomectomii, což je odstranění děložních myomů,“ uvedl primář gynekologicko-porodnického oddělení přerovské nemocnice MUDr. Mgr. Vladimír Boháč, MHA.

Přístroj mimo zmíněné, nově zařazené výkony, bude sloužit především k standardně prováděným laparoskopicky asistovaným hysterektomiím, diagnostickým i operačním laparoskopiím a v neposlední řadě diagnostickým i operačním hysteroskopiím. Zde velmi přesně diagnostikuje a řeší nejrůznější nitroděložní patologie. 

„Laparoskopická věž je na našem oddělení využívána denně a tato nová moderní výrazně přispěje ke zlepšení námi poskytované péče,“ dodal MUDr. Boháč.

Reklama

Výběr článků

Načítám